Godis, Julbak

Trillingnöt

Hej på er! Hur mår ni?
För ett tag sedan så gjorde jag egen Trillingnöt. Det är sambons absoluta favorit. När de tog bort trillingnöten ur paradisasken så var nog han den som blev allra mest besviken. Tur att det är så himla enkelt att göra egna trillingnötter.

trillingnot5
De kanske inte är i det snyggaste laget men goda blev de. Det är en sak som är säker!

trillingnot1
Vilken är din favorit i chokladasken?

Trillingnöt:
150 g Hasselnötter
250 g Choklad av valfri sort

Börja med att rosta hasselnötterna i ugnen, 200°C i 10 minuter.
Lägg dem sedan i en bakduk och gnugga av skalet så gott det går.
Smält chokladen och tillsätt hasselnötterna.
Tag upp nötterna och lägg dem tre- och tre på ett bakplåtspapper.
Låt stelna. Om du vill kan du ringa över lite extra choklad på nötterna, mest för utseendets skull.
Förvara trillingnötterna i en kakburk med lock, ganska svalt. Gärna i skafferiet.

trillingnot
Dessa trillingnötter kommer jag absolut att ta med mig på söndag när vi ska fira jul hos mormor och morfar. Tror de kommer bli väldigt uppskattade.
Ha en fin kväll! Vi hörs igen imorgon. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lina
7 years ago

Äääälskar trillingnöt!!! Annars gillar jag de där löven med kaffesmak:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
7 years ago

🙂 Ja, de är goda!

Sara
Sara
5 years ago

Går dom att frysa?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
5 years ago

Ja! Låt dem sedan tina i rumstemperatur. Kan hända att chokladen blir lite svettig, så att du är beredd på det. Kram! <3

Ella Hansson
Ella Hansson
5 years ago

Älskar att baka julgodis har inte hunnit gjort de julgodiset såå det skulle vara jätte roligt att vinna och bjuda familjen ❤️⛄️och dessutom är de från dig fina Frida ❤️

Jenny
Jenny
4 years ago

Hur länge håller dom?:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
4 years ago

Länge! Minst 2-3 månader i skafferi! 🙂

Felicia Lindberg
Felicia Lindberg
4 years ago

Hur många blir det på detta recept?

Nästa inlägg

Kokostoppar med saffran

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x