Hej på er! Hur mår ni?
För ett tag sedan så gjorde jag egen Trillingnöt. Det är sambons absoluta favorit. När de tog bort trillingnöten ur paradisasken så var nog han den som blev allra mest besviken. Tur att det är så himla enkelt att göra egna trillingnötter.
De kanske inte är i det snyggaste laget men goda blev de. Det är en sak som är säker!
Vilken är din favorit i chokladasken?
Trillingnöt:
150 g Hasselnötter
250 g Choklad av valfri sort
–
Börja med att rosta hasselnötterna i ugnen, 200°C i 10 minuter.
Lägg dem sedan i en bakduk och gnugga av skalet så gott det går.
Smält chokladen och tillsätt hasselnötterna.
Tag upp nötterna och lägg dem tre- och tre på ett bakplåtspapper.
Låt stelna. Om du vill kan du ringa över lite extra choklad på nötterna, mest för utseendets skull.
Förvara trillingnötterna i en kakburk med lock, ganska svalt. Gärna i skafferiet.
Dessa trillingnötter kommer jag absolut att ta med mig på söndag när vi ska fira jul hos mormor och morfar. Tror de kommer bli väldigt uppskattade.
Ha en fin kväll! Vi hörs igen imorgon. ♥
Äääälskar trillingnöt!!! Annars gillar jag de där löven med kaffesmak:)
🙂 Ja, de är goda!
Går dom att frysa?
Ja! Låt dem sedan tina i rumstemperatur. Kan hända att chokladen blir lite svettig, så att du är beredd på det. Kram! <3
Älskar att baka julgodis har inte hunnit gjort de julgodiset såå det skulle vara jätte roligt att vinna och bjuda familjen ❤️⛄️och dessutom är de från dig fina Frida ❤️
Hur länge håller dom?:)
Länge! Minst 2-3 månader i skafferi! 🙂
Hur många blir det på detta recept?