Hello!
Vilken härlig dag, plusgrader och strålande sol. Jag njuter! Ska snart ut på långprommis med hundarna. Vi ska gå och mata änderna vid ån. Så mysigt. Dock är ingen av de så himla förtjusta i just fåglar. Wille förstår inte vad det är för något och Nellie vill gärna flyga efter och leka. Hon verkar inte förstå när jag berättar för henne att hon inte kan flyga?.. 🙂
Innan vi går ut tänkte jag dela med mig av årets godaste knäck, nämligen Pepparkaksknäck. Oh så gott!
Ja, vanlig knäck med lite pepparkakskryddor. Kan knappast bli så mycket godare faktiskt. Det är jul på riktigt.
Pepparkaksknäck, ca. 40 st:
1.5 dl Vispgrädde
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Sirap, ljus
2 tsk Pepparkakskrydda
0.5 dl hackad Mandel
1 msk Smör
–
Börja med att placera ut 40 st knäckformar på en plåt.
Koka ihop alla ingredienser utom smöret och mandeln i en kastrull.
Låt koka upp och sänk sedan värmen till medel.
Låt koka tills knäcken nått rätt temperatur för dina önskemål (läs här nedan↓).
Rör ner smör och hackad mandel.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Låt stelna i rumstemperatur.
Förvaras torrt. Går utmärkt att frysa in.
Temperatur Kola & Knäck:
122-125° ger en seg och ganska mjuk knäck
126-130° ger en ganska hårt seg knäck
140-145° ger en hård knäck
Fler recept på knäck:
Saffransknäck
Knäckbräck med salta jordnötter
Klassisk knäck
Seg knäck på 10 minuter
Kokosknäck
Familjen är inte överförtjust i knäck, eller mannen och dottern rättare sagt, och nu har hon tandställning dessutom. Men sonen är som jag! En slasktratt som älskar godis! Tänkte blanda i torrostade saltade solroskärnor. Men kommer antagligen testa nåt annat med. Dock, hälla dom i pappersformar. Förra året skulle jag vara ”smart” och tog ischokladformar. Fick inte ut eländet från formarna så jag fick kasta det.