Hej på er! Hur mår ni?
Jag är lite krasslig. Vaknade upp med öm hals i morse. Så jag försöker kurera mig då jag har en del spännande möten kvar denna vecka innan jag kan ta helg. Jag brukar alltid köpa halstabletter samt dricka min förkylningsdryck när jag känner att det är något på G. Orken till att gå och köpa halstabletter fanns inte här idag så då kom jag på att jag måste kunna göra egna? Jag mindes att jag en gång fått ett gammalt recept på Halspastiller. Ett så gammalt recept att jag knappt kunde tyda dess ord. Jag försökte tyda receptet idag och lyckades komma fram till ingredienserna. Så halstabletter har jag minsann fått till. De blev goda och jag tror att de lindrar lite i halsen. Enkelt att göra är det också. Och billigt!
Se så fina de är! Ser verkligen ut som gammeldags hemgjorda halstabletter. Och smakar precis som de halstabletter jag fick när jag var liten.
Jag tycker definitivt att ni ska prova dessa Hemgjorda Halstabletter. Tänk vad skönt det är att veta vad halstabletterna innehåller. Och att få precis den smak du önskar – varför inte prova apelsin? eller pepparmint? eller lime?..
Hemgjorda halstabletter, ca. 50 st:
3 dl honung
1 citron, rivet skal
1 tsk riven ingefära
–
Koka upp honungen i en tjockbottnad kastrull. Låt den koka tills den når en temperatur av 175c – håll koll, den får inte brännasvid! Tillsätt sedan rivet citronskal och finriven ingefära.
Rör om så att allt blands väl!
När smeten är färdig så är den mörk och liknar en trögflytande sirap i konsistensen.
Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och låt halstabletterna stelna.
Tag bort halstabletterna från pappret och doppa dem i en skål med lite florsocker, se till så att alla tabletter blir doppade i florsocker. Lägg sedan tabletterna i en burk med lock. Lägg smörpapper mellan lagren så att de inte klibbar ihop. Förvaras torrt.
Men så roligt och bra att kunna göra egna halstabletter! Aldrig ens tänkt på. Ska spara receptet och prova. Perfekt nu i förkylningstider!
Eller hur! Det är verkligen toppen! Hoppas du gillar dem! Kram <3
Häftigt! Klickar du alltså ut dem en och en?
Ja! Jag har provat en till sats nu på kvällen och då använde jag min knäcktratt. Knäcktratten är det bästa alternativet, men för de som inte har någon knäcktratt så funkar det givetvis att klicka ut med skedar också! Det går superbra! 🙂
Åh tack för receptet! Hittade hos en annan sida där man gjorde liknande men som glass 🙂 ska testa detta nästa gång! Tack!
Hej Frida! Vilket bra och enkelt recept. Mina stelnade aldrig utan förblev i sirapskonsistens trots att jag väntat över natten. Kan det vara för att jag tillsatte lite citronjuice? Jag använde också flytande honung… kanske skulle man ha fast honung? Har ingen termometer heller så kunde inte mäta men kokade i 15-20 minuter tills det blev som sirap. Tack för svar!