Hemgjorda Godisremmar. Syrliga Hallonremmar. Ja, ni som följt med här inne ett tag vet att det är lite av “min grej” att göra eget godis. Jag älskar det! Dels för att det är otroligt roligt att pyssla med i köket, men också för att det är supergott OCH för att jag vet vad godiset innehåller. Som mina Syrliga Hallonremmar. Inga konstgjorda ämnen eller ingredienser i. Så bra tycker jag. Jag har filmat när jag bakar dessa, den filmen hittar ni här.
Syrliga Hallonremmar, ca. 20 st:
5 tsk gelatinpulver + 5 msk kallt vatten
180 g tinade hallon
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
2 msk Citronsaft från färskpressad citron
Garnering:
2 dl Strösocker
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Blanda gelatinpulver med vatten och ställ åt sidan.
Passera de tinade hallonen genom en finmaskig sil över en kastrull.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap, vatten och citronsaft i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Rör ner gelatinet i den varma hallonblandningen.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stå torrt över natten.
Olja in en vass kniv och skär remmarna ca 2 cm breda.
Drag försiktigt bort remmarna från pappret och doppa dem sedan i strösocker.
Lägg på ett galler och låt torka i ett par timmar, gärna över natten.
Ju längre dina godisremmar får torka, ju mindre risk är det för sockret att smälta och ju segare blir dem.
Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.
Fler recept på Godisremmar:
Syrliga Citronremmar
Blåbärsremmar
Limeremmar
Jordgubbsremmar
Äppelremmar
Nyttiga Bärremmar
Hej Frida!
Hur mycket gelatin ska man ha tror du om man använder bladgelatin?
Ha en bra dag!
Kram <3