God morgon mina vänner. ♥
Vaknade upp till ett grått Dalarna i morse. Ser ut att kunna bli regn som håller i sig hela dagen. Hoppas dock inte att det håller i sig hela dagen. Vi ska ner till Säterdalen ikväll och då önskar jag fint väder. Bra har vi det i alla fall. Igår var mormor och morfar här ett par timmar och år frukt och bär, kollade på Roberts drönare som morfar inte kunde sluta prata om på hela eftermiddagen, och hade det allmänt mysigt. Och vi startade vår första dag här igår med en ljuvligt god frukost ute på altanen. Frukost med bland annat nygräddade scones.
Jag har egentligen aldrig varit någon frukostmänniska. Har jättesvårt för att äta tidigt på morgonen. Men om det får gå någon timme efter jag har vaknat så kan jag få i mig allt detta, typ.. ↑
Mina scones blev lite plattare än jag tänkt mig. Första gången jag bakar i svärmors nya ugn, kan vara så att jag ställde in värmen lite knasigt. I alla fall så blev de trots det väldigt luftiga och goda ändå. 🙂
Scones med Solroskärnor, 6 st:
4.5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
50 g Smör
1 dl Mjölk
1 dl Filmjölk
1.5 dl Solroskärnor
Lite riven ost
–
Börja med att sätta ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna och klicka ner det rumsvarma smöret.
Rör om tills smöret är jämt fördelat och arbeta sedan ner mjölken.
Tillsätt solroskärnorna och klicka sedan ut 6 jämnstora klickar på plåten, strö över lite riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en stund innan du skär upp dem. Serveras nygräddade.
Hoppas det smakar! Ha en fin dag. Kram ♥
Hej!
Mina kollegor är sugna på nybakta scones till frukostmötet, men har ingen lust att gå upp tidigare än jag behöver. Går det att göra degen, förvara den i kylen över natten och sen grädda dom på morgonen?
Tack för en fantastisk blogg <3