Allmänt, Muffins

SAFTIGA BLÅBÄRSMUFFINS

Bild 2016-07-21 kl. 14.23 #2Hej godingar! Har ni haft en fin dag?
Här har det varit otroligt varmt, närmare 30 grader i skuggan. Och det har varit helt vindstilla så när jag varit ute med hundarna har jag fått bära dem emellanåt. De orkar inte med värmen riktigt. Kanske bra att de vänjer sig ändå med tanke på att jag hoppas på en flytt till Spanien inom en snar framtid. Och på tal om flytt så flyttar bloggen om ett par dagar. Ska bli så roligt! Veckorevyn har varit fantastiskt kul och lärorikt, men nu är det dags att ta nästa (inte så jättestora) steg. Snart får ni se vart bloggen hamnar. Någon som kan gissa?  :))

Något som inte flyttar är alla Blåbär i min frys, hehe..
Det är FULLT med Blåbär överallt i skogarna nu. Det bästa blåbärsåret på över 13 år hörde jag någonstans? Coolt! Jag ska plocka tills min och alla i familjens frysar är fulla. Älskar blåbär! Och just därför tänkte jag dela med mig av ett recept på ljuvligt goda Saftiga Blåbärsmuffins. Bland de godaste muffins jag vet.

BLÅBÄRSMUFFINS1Look at them!

BLÅBÄRSMUFFINS4Det syns verkligen att dessa muffins är supersaftiga och fullproppade med härliga Blåbär.

Blåbärsmuffins, 12 st:
115 g Smör, rumstempererat
1.5 dl Strösocker
3 Ägg
1 dl Filmjölk
1 tsk Vaniljpulver
4.25 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
4.5 dl Blåbär

Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 formar i en muffinsplåt.
Vispa smör och strösocker fluffigt med elvisp.
Rör ner ett ägg i taget – här kommer det se ut som att den skurit men den går ihop igen när de torra ingredienserna rörs ner.
Rör ner filmjölken och sedan de torra ingredienserna. Rör ihop en klumpfri smet.
Häll 0.5 dl Vetemjöl över dina blåbär (i en skål) och skaka om så att alla blåbär blir vita. Rör sedan ner 4 dl av blåbären i smeten försiktigt.
Toppa med resterande bär.
Fördela jämt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
Låt svalna på avsvalningsgaller.
Går utmärkt att frysa!

BLÅBÄRSMUFFINS2

Tips på andra muffins:
Kanelbullemuffins
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Chocolate chip- muffins
McDonald’s-muffins
Rabarbermuffins med Vit choklad
Choklad- och Tobleronemuffins
Kärleksmuffins
Kladdkakemuffins med Grädde & Jordgubbar
Stora Choklad- och Dumlemuffins

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna - Mamma till Elma
7 years ago

Spännande med bloggflytt! Har dock ingen susning om vart din blogg kommer flytta 😛

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna - Mamma till Elma
7 years ago

Hihi! Ska bli roligt :)) Kram!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
7 years ago

Frysta funkar fint! Se bara till att rulla dem i lite potatismjöl innan du rullar dem i vanligt vetemjöl. Det är för att suga upp vätskan som blir :)) Ha en fin dag! Kram <3

Nästa inlägg

Morgonrutiner

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x