Jag kikade igenom min gamla bak-mapp och hittade denna bild. Dessa kakor bloggade jag om för ett par år sedan och denna bild är tagen då. Kul ju! Den visar verkligen hur god kakorna är. För de är HIMMELSKA. Sådana gammaldagsa godbitar.
Sega Havrerutor, 24 st:
4.5 dl Havregryn
2.5 dl Vetemjöl
125 g Smör
1 Ägg
2 dl Strösocker
3/4 dl ljus Sirap
1 msk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
+ Valfri choklad – gjorde dessa med Plopp sist och det är såå gott!
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form, 20×20 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Knäck i ägget och tillsätt sirapen. Rör ner smöret och arbeta ihop en smidig deg. Tryck ut degen i formen och tryck sedan ner chokladbitarna.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter, tills kakan fått en fin och gyllene färg.
Låt svalna en aning och skär sedan i rutor.
Kakorna är verkligen himmelska. En riktig favorit hos mig. Ska uppdatera dem lite när jag kommer hem. Lycka till. ♥
Ser supergoda ut!! Ska smöret vara smält eller inte?
Mvh
Camilla
Hej! Smält, precis som det står i receptet. 🙂 Kram.
Såå gott det ser ut! Älskar havrekakor! Jag brukar göra dina knäckiga havrerutor i långpanna, vansinnigt goda! Men grymt feta, fettet rinner liksom av dom. Kanske beror på att jag kokar smeten lite längre än man ska. Men jag älskar dom och gör likadant varje gång!
Fast dom här måste jag ju prova nästa gång!
Hej! Är de så feta menar du? Det har inte jag upplevt alls.. Ska provbaka det receptet igen och se om det är något som är fel. Dock är dessa ännnnnuuuu godare! :)) Kram.
Sjukt goda… gjorde dem m bikarbonat ist för bakpulver och med plopp #ploppkakor
Vad roligt att höra! Det låter suepergott =)
Fantastiskt ♥️