Hello solstrålar! Skiner solen på er idag? Efter många tunga moln så har den äntligen börjat titta fram här. Härligt! Dock tråkigt att vara hemma mitt i stan och inte på Gotland vid havet. Vi kom hem sent i natt och jag saknar det redan! Nu har jag massa jobb att hugga in i och sedan ska jag boka en färja igen. Förhoppningsvis kan jag vara borta i flera veckor nästa gång och liksom ta med mig jobbet dit. ♥
En annan sak som jag tog med mig dit i helgen var massor med småkakor. Pappa älskar mina kakor så jag fyllde upp hans frys. Bland annat med Kindersnittar som är SÅ goda.
Det är Chokladsnittar med Kinderäggschoklad i. Jamen ni förstår ju hur goda de är!
Se här. Ååhåå varför gav jag bort allihopa? haha :(((
Kindersnittar, ca. 30 st:
150 Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
10 Kinder maxi
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom Kinderchokladen till en smidig deg. Grovhacka Kinderchokladen och arbeta in den i degen.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Grädda mitt i ugnen i 9-11 minuter.
Låt svalna en aning och skär sedan i snittar.
Tips på fler Snittkakor:
Klassiska Kolasnittar
Snickerssnittar
Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Kanelbullesnittar
Lycka till med Kakbaket! ♥
Åh va gott det ser ut! Jag älskar kinder ägg och har faktist väntat länge på att du ska lägga upp ett recept med det ^^
Nämn vad roligt!! Då får du allt sätta igång och baka! :-*
bakade dessa nyss & dom va såååå goda!! har alltid älskat kinder choklad!!
min storebror, mamma & pappa älskade dom!
imorgon ska jag baka dina pizzabullar!
Ååh, vad roligt att höra!! Vad glad jag blir! 🙂 Hoppas att bullarna blir bra! Stor kram. <3
Detta ser så otroligt gott ut! Ska prova att baka detta i helgen!
Men jag undrar om det funkar att frysa in? 🙂
Svar ja! Det funkar alldeles utmärkt. 🙂 Kram på dig, ha en fin helg!
Dessa kakor var verkligen kanongoda! Har bjudit på dem både till vänner, jobb och familj och alla är lika frälsta 🙂
Vad roligt att höra! 🙂
Ska man platta till längderna innan de gräddas?
Har precis bakat dessa men de är tjocka, ser mycket tjockare ut än dina. Vad gör jag för fel?
Mina är också ganska tjocka, det kanske inte syns på bilden men de blir ganska höga dessa kakor 🙂
Testade att baka dem idag. De doftar fantastiskt men har inte spridit sig alls så som vanliga snittar brukar göra.. så nu ligger de på bakplåten som två avlånga klossar. De är säkert jättegoda, men rent en utseendemässigt ser det inte rätt ut. Måste varit jag som gjort något fel..