Blandat, Kladdkakor och Brownies, Småkakor

BROWNIEKAKOR

Hej fina ni!
Hoppas att allt är bra med er och att solen lyser på er idag.
Jag började dagen med ett Yogapass. Och nu sitter jag i bilen med sambon på väg till Karlstad. Han ska in på Magnetröntgen. Jag håller sällskap och bjuder på Kakor under bilresan.. ;))
Jag kan bara inte slita mig från mina ljuvliga Browniekakor som jag bakade igår..

Browniekakor8Dessa kakor är sådär enkla att svänga ihop och blir tjocka med sega kanter och mjuk mitten. Fyllda med massor av choklad. Kan liksom inte bli bättre!

Browniekakor1Jag toppade med lite Chokladknappar och Flingsalt. Flingsalt är liksom ”the cherry on top”. Det är supergott!

Browniekakor6Jamen ni ser ju..

Browniekakor, 15 st:
300 g Choklad, 70%
30 g Smör
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
3.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
0.5 tsk Salt
+ Flingsalt & Chokladknappar – valfritt

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält ihop 225 g av Chokladen med smöret i en kastrull på låg värme. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke – Vispa ej!
Tillsätt de torra ingredienserna samt den smälta chokladblandningen i äggsmeten. Rör ihop till en jämn, kladdig deg. Hacka resten av chokladen (75g) och arbeta in det i degen. Klicka ut 5 jämnstora bollar på plåten – fler får inte plats! Så upprepa igen när den första plåten är färdig. Strö över flingsalt och chokladknappar. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna en aning på plåten innan du flyttar på kakorna.

Browniekakor

Lycka till med att baka dessa ljuvliga Browniekakor!
Stor kram. ♥

Fler recept på → Kakor ←.

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
7 years ago

Ser väldigt goda ut!
Behöver man platta till bollarna eller dom flyter ut mycket och blir platta ändå?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta
7 years ago

De flyter ut, så platta bara liiite för att få de att ligga kvar på sin plats när du skjutsar in plåten i ugnen. 🙂 Kram.

Hanna Karlsson
Hanna Karlsson
7 years ago

Åhhh gud vad gott!! Måste bara baka detta i helgen!! 😀

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hanna Karlsson
7 years ago

Jaaaa det måste du!! :*

fridasbakblogg
fridasbakblogg
7 years ago

Hej! Åh, tack för din kommentar. Menar FEM st, men skrev inte tillräckligt utförligt kanske. Alltså fem st bollar på en plåt, sedan får man upprepa två gånger till när kakorna är klara. Hänger du med? Skrev till det i receptet nu. Tack! Kram finis. <3

Madeleine
Madeleine
7 years ago

Herregud vad goda de blev! Jag hade inga chokladknappar men en vitchokladkaka som jag hackade 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madeleine
7 years ago

Åh, vad roligt! Det låter supergott!! 🙂

Madeleine
Madeleine
7 years ago

Hur kommer det sig att dina ser så ljusa ut? Använder du någon speciell kakao? Mina blev lika mörka som den 70% chokladen..

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Madeleine
7 years ago

Hej! 🙂
Jag bakade med en ljusare choklad denna gång, endast 56%. Men det ska vara 70%, då blir kakorna som allra godast. Och då blir även kakorna mörkare. 🙂 kram.

Anna
Anna
7 years ago

Jag bakade dessa idag, glutenfria. Kunde som vanligt byta ut vetemjölet direkt till glutenfri mjölmix, toppenbra! De blev supergoda och imorgon ska jag få besök av min vän, då ska jag bjuda på dessa i solskenet! 😀

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
7 years ago

Men åh så härligt! Vad roligt att du skriver hur det funkar med att göra recepten glutenfria! Ha en toppenfin dag imorgon! Kram. <3

Anonym
Anonym
7 years ago

Hej,
Vilken jättefin blogg du har! 🙂 Jag testade receptet idag men min smet blev torr ganska fort så smeten sprack när jag klickade ut den. Kakorna flöt inte heller ut :/ Jag var nogrann med mjölet och kakaon så jag vet inte vad det kan bero på. Borde jag kanske ha arbetat ihop degen med händerna för att vara säker på att den blandats ordentlig? Jag rördeihop den med en slickepott.

Tack på förhand 🙂

kärleksmumstårta

Nästa inlägg

KÄRLEKSMUMSTÅRTA

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x