Hej fina ni!
Hoppas att allt är bra med er och att solen lyser på er idag.
Jag började dagen med ett Yogapass. Och nu sitter jag i bilen med sambon på väg till Karlstad. Han ska in på Magnetröntgen. Jag håller sällskap och bjuder på Kakor under bilresan.. ;))
Jag kan bara inte slita mig från mina ljuvliga Browniekakor som jag bakade igår..
Dessa kakor är sådär enkla att svänga ihop och blir tjocka med sega kanter och mjuk mitten. Fyllda med massor av choklad. Kan liksom inte bli bättre!
Jag toppade med lite Chokladknappar och Flingsalt. Flingsalt är liksom “the cherry on top”. Det är supergott!
Jamen ni ser ju..
Browniekakor, 15 st:
300 g Choklad, 70%
30 g Smör
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
3.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
0.5 tsk Salt
+ Flingsalt & Chokladknappar – valfritt
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält ihop 225 g av Chokladen med smöret i en kastrull på låg värme. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke – Vispa ej!
Tillsätt de torra ingredienserna samt den smälta chokladblandningen i äggsmeten. Rör ihop till en jämn, kladdig deg. Hacka resten av chokladen (75g) och arbeta in det i degen. Klicka ut 5 jämnstora bollar på plåten – fler får inte plats! Så upprepa igen när den första plåten är färdig. Strö över flingsalt och chokladknappar. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna en aning på plåten innan du flyttar på kakorna.
Lycka till med att baka dessa ljuvliga Browniekakor!
Stor kram. ♥
Fler recept på → Kakor ←.
Ser väldigt goda ut!
Behöver man platta till bollarna eller dom flyter ut mycket och blir platta ändå?
De flyter ut, så platta bara liiite för att få de att ligga kvar på sin plats när du skjutsar in plåten i ugnen. 🙂 Kram.
Åhhh gud vad gott!! Måste bara baka detta i helgen!! 😀
Jaaaa det måste du!! :*
Hej! Åh, tack för din kommentar. Menar FEM st, men skrev inte tillräckligt utförligt kanske. Alltså fem st bollar på en plåt, sedan får man upprepa två gånger till när kakorna är klara. Hänger du med? Skrev till det i receptet nu. Tack! Kram finis. <3
Herregud vad goda de blev! Jag hade inga chokladknappar men en vitchokladkaka som jag hackade 🙂
Åh, vad roligt! Det låter supergott!! 🙂
Hur kommer det sig att dina ser så ljusa ut? Använder du någon speciell kakao? Mina blev lika mörka som den 70% chokladen..
Hej! 🙂
Jag bakade med en ljusare choklad denna gång, endast 56%. Men det ska vara 70%, då blir kakorna som allra godast. Och då blir även kakorna mörkare. 🙂 kram.
Jag bakade dessa idag, glutenfria. Kunde som vanligt byta ut vetemjölet direkt till glutenfri mjölmix, toppenbra! De blev supergoda och imorgon ska jag få besök av min vän, då ska jag bjuda på dessa i solskenet! 😀
Men åh så härligt! Vad roligt att du skriver hur det funkar med att göra recepten glutenfria! Ha en toppenfin dag imorgon! Kram. <3
Hej,
Vilken jättefin blogg du har! 🙂 Jag testade receptet idag men min smet blev torr ganska fort så smeten sprack när jag klickade ut den. Kakorna flöt inte heller ut :/ Jag var nogrann med mjölet och kakaon så jag vet inte vad det kan bero på. Borde jag kanske ha arbetat ihop degen med händerna för att vara säker på att den blandats ordentlig? Jag rördeihop den med en slickepott.
Tack på förhand 🙂