Tårtor

KÄRLEKSMUMSTÅRTA

Hello raringar! Nu ska ni få ett recept på en ljuvlig Kärleksmumstårta som slår allt vad Kärleksmums heter. Så himlens god!

Kärleksmumstårta6Alltså den är så god att jag inte vet vad. Kanske är det bara för att jag nästan skulle döda för att få äta Kärleksmums?
Eller kanske är det så att den bara tar priset för chokladtårtornas godaste tårta?.

Kärleksmumstårta1.. Oavsett vad så är det inte sista gången som denna Kärleksmumstårta bakas här hemma. Det vill jag lova.

Kärleksmumstårta:
150 g Smör, smält
2 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
3 Ägg
0.75 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Mjölk

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra- samt klä en springform på 22 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt i 3-4 minuter mer elvisp. Rör ner resterande ingredienser och rör med en spatel till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du delar den i tre bottnar med hjälp av en brödkniv.
Gör fyllningen ↓

Fyllning:
150 g Smör
0.75 dl Kaffe
1 dl Kakao
8-9 dl Florsocker
2-3 msk Vatten – efter konsistens

Smält smöret i en kastrull och tag bort från värmen.
Tillsätt resterande ingredienser och rör till en trögflytande smet. Bred en liten del av smeten på första botten som du lagt på ett tårtaft. Lägg på nästa botten och upprepa. Lägg på sista botten och häll över den sista fyllningen. Spackla hela tårtan med hjälp av en palett. Strö över kokos på en gång. Låt stå i kylskåpet 30 minuter – 1 h. Tag fram en stund innan servering så att Kärleksmumstårtan blir rumsvarm. Servera gärna med lite färska bär.

Kärleksmumstårta

Tips på fler Kärleksmumsrecept:
Kärleksmuffins 
Kärleksmums
Farmors goda Kärleksmums 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
8 years ago

Åh, det här lät som världens bästa idé! Den ska provbakas snart, jag tror nämligen att det är denna som får bli efterrätt på min och min sambos delexamen i juni! 😀

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
8 years ago

Men det låter ju toppen! Vad mumsigt! Kram <3

Pedra
Pedra
8 years ago

Bakade de saftiga kanelbullarna idag, gud så goda. Tack för receptet. Kram Pedra

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Pedra
8 years ago

Hej Petra! Vad roligt att höra. 🙂 Tack själv för din kommentar! Stor kram. <3

Tove
Tove
7 years ago

Tack för receptet!

Har bakat det med min lillebror som är 9 år och älskar kärleksmums över allt annat! Han är SÅ pepp på att den ska ha stelnat klart i kylen. Och så har han bestämt att vi ska vi gömma oss, och när mamma kommer hem från jobbet ska vi hoppa fram och ropa GRATTIS!!! , och överraska henne med kärleksmumstårta. Hahaha han är så gullig, fint att vilja gratta sin mamma bara sådär, utan anledning.

Himla kul recept!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Tove
7 years ago

Åh, vad roligt! Vad duktiga ni är. 🙂 Men vilken söt lillebror du har! Er mamma kommer bli såå glad. Bästa överraskningen. Ha en fantastisk fin kväll! Stor kram till er alla. <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
7 years ago

Hej! Vad roligt. Jag är också säker på att den kommer att uppskattas! Hoppas det ska smaka. 🙂
Tack för din kommentar. Stor kram. <3

Filippa
7 years ago

Jag provade att baka den, och den blev såå god! Men den var jättekladdig imitten, så den var väldigt svår att skära. Glasyren blev också lite konstig, typ hård. Kakan bakade jag i en 22 form i nästan 45 minuter och jag lät den svalna. Även glasyren gjorde jag som man skulle, men den blev lite konstig. Jag tycker att det är jättekonstigt eftersom att receptet är så enkelt men ändå misslyckas jag haha xD Vad kan jag ha gjort för fel?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Filippa
7 years ago

Hej fina du! 🙂 Att tårtbotten blir kladdig i mitten har givetvis att göra med att den inte är färdiggräddad. Olika ugnar är olika effektiva, så det kan vara så att din ugn kanske är mindre effektiv på samma gradantal som min, till exempel. Och vad gäller glasyren så kan det ha att göra med att du haft i för mycket florsocker? Det gäller att alltid ha luftiga mått när man bakar. Tar du en dl ut förpackningen och det kanske är väldigt kompakt så blir det egentligen mer än 1 dl eftersom att det då packats så hårt. Förstår du? Nästa gång – tillsätt mer vatten om den blir för tjock. Och lägg folie på tårtbotten så att den inte bränns och grädda den sedan en stund till. Stor kram! 🙂

Emily
Emily
7 years ago

Tack för en fantastiskt inspirerande blogg! Alltid roligt att titta in här 🙂 jag ska baka tårtan till en släktings konfirmation, och undrar hur många personer/bitar, på ett ungefär, som tårtan räcker till? Kram!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Emily
7 years ago

Tack snälla du för din fina kommentar! Gör mig så glad. :))
Jag skulle säga att åtminstone 10 kan äta av den. I och med att den blir ganska hög och rätt mastig så krävs ingen stor bit per person. :)) Kram!

Linn
Linn
7 years ago

Hur mycket kokos rekommenderar du att man har? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linn
7 years ago

Jag hade en oöppnad påse så att jag var säker på att det skulle räcka. Men säg 3 dl åtminstone 🙂 kram!

Cornelia
7 years ago

Min blev inte alls speciellt hög mer i storlek som en kladdkaka och smeten kändes väldigt rinnig, vad kan felet vara tror du? Den ser ju så himla god ut!

Lisa
Lisa
7 years ago

Hej Tårtan låter helt underbart god men tänkte kolla hur långt innan den ska serveras som jag kan göra den /

Anna
Anna
6 years ago

Knepigt recept. Sååå mycket bakpulver. Den blev kladdig och låg.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
6 years ago

Vad tråkigt att det inte blev bra för dig denna gång! Kram

Ida
Ida
6 years ago

Hur många portioner räcker tårtan till? Ska nämligen bjuda på den o vi är ca 16st så om man ska göra en eller två? Mvh Ida

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
6 years ago

Om ni blir 16 så skulle jag rekommendera att göra 2! 🙂 Kram

Ida
Ida
6 years ago

Det var de jag tänkte med så gjorde två bottnar :), dock gjorde jag egen lemoncurd och skivade jordgubbar och la emellan istället och så tänkte jag ha choklad ”röran” ovanpå toppad med kokos o jordgubbar o hemma gjorda praliner med vitchoklad o lime . Tack för en bra blogg

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
6 years ago

ÅH! Det lät bara så fantastiskt gott. Måste prova när jag kommer hem! 🙂 tack själv snälla du för att du delar med dig. Kram! <3

Engla-Maja
6 years ago

Hej! Kan man frysa in tårtan? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Engla-Maja
6 years ago

Hej! Svar ja! 🙂 Kram!

Maria Östlund
Maria Östlund
5 years ago

Hejsan.
Kan man göra den 1 dag innan och ställa den i kylen utan att den blir torr?
Tack för härliga recept du är grym
Mvh Maria Östlund

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria Östlund
5 years ago

Det går jättebra! 🙂

Hannah
Hannah
1 year ago

Detta låter fantastiskt gott! Går det att göra botten i 24 cm form?

Hannah
Hannah
2 months ago

Hej! Ska det verkligen vara smör i tårtbotten? Min blev inte alls hög, hoppas den kommer vara god ändå.

Nästa inlägg

KLADDKAKA MED KONDENSERAD CHOKLADMJÖLK

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x