Hej på er! Ni har koll på att det är Polkagrisens dag imorgon va? 😉
Jag delade igår med mig av ett recept på himmelskt gott Chokladbräck med Polkaglass. Och idag tänkte jag dela med mig av ett recept på supergoda Polkasnittar. Alltså ja, de är verkligen SÅ goda! Ni borde verkligen prova.
I dessa snittar har jag alltså mortlad Polkagris och på toppen ser ni massor med polkaströssel.
Polkasnittar, ca. 30 st:
150 g Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
1 dl Polkagrisar
+ Polkaströssel
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Mortla polkagrisarna ordentligt till ett pulver.
Nyp ihop alla ingredienser utom polkaströssel i en bunke. Arbeta till en smidig deg. Rulla degen till två längder och platta till en aning (bara liiite).
Pensla med ett lätt uppvispat ägg och strö över polkaströssel.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna ett par minuter innan du skär dem i snittar.
Tips på andra Snittakakor:
Kanelbullesnittar eller Klassiska Kolasnuttar
Snickerssnittar eller Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar eller Pollysnittar
Lion bar- snittar eller Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt eller Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Lycka till! Kram. ♥