Mat

Varm Kycklingsallad

Hej på er godingar!

Tidigare idag lade jag ut en bild på min lunch på Instagram. Fick ett par kommentarer om att receptet önskas. Några av er har till och med skickat mail och frågat om receptet. Roligt! Jag ska ju verkligen försöka bättra mig på mat-fronten här på bloggen. Jag menar Mat lagar vi ju varje dag. Och sällan samma rätt två gånger. Så bered er på massa mat här inne också. Idag åt jag i alla fall en supergod lunch. En Varm Kycklingsallad. Att något så enkelt kan vara så himla gott.. :))

 

Varm-Kycklingsallad3En rätt som i det stora hela sköter sig själv i ugnen. En salig blandning av Sötpotatis, paprika, morötter, grönkål, kycklingdelar och frön. SÅ gott!

 

Varm-Kycklingsallad4Det var i alla fall inte sista gången jag åt denna lunch, det vill jag lova. Tur att det blev mycket så att jag och sambon kan värma lite ikväll också. :))

 

Varm Kycklingsallad, 4 port:
1 kg frysta Kycklingdelar – klubbor, vingar m.m
4 Stora sötpotatisar (funkar även med vanlig potatis)
2 Röda, stora paprikor
4 Stora morötter
2 stora Rödlök
2 nävar Grönkål
0.5 dl Pumpakärnor
0.5 dl Sesamfrön
100 g Fetaost
Flingsalt + Svartpeppar

Börja med att sätta ugnen på 200°C och marinera kycklingdelarna med din favoritmarinad.
Lägg dem sedan på en stor plåt klädd med bakplåtspapper.
Sätt in plåten mitt i ugnen i 30 minuter.
Under tiden så hackar du Sötpotatis, paprika, morötter, rödlök och grönkål i lagom stora bitar. Lägg allt utom kålen i ett durkslag och ringla över olivolja samt strö över rikligt med flingsalt. Rör om.
När kycklingen varit i ugnen i 30 minuter så slänger du in rot- och grönsakerna på plåten och sätter tillbaka plåten i ugnen i ytterligare 30 minuter. Öppna nu luckan och lägg på grönkålen. Stäng av ugnen efter fem minuter och tag ut plåten. Strö över pumpakärnor, sesamfrön och bitar av fetaost. Krydda med salt och peppar. Serveras varm!

 

Varm-Kycklingsallad6För en lite festligare syn – lägg upp maten på ett fint fat innan du strör över frön- och fetaost. :))

 

Lycka till med din varma kycklingsallad! Och ha en fin torsdagskväll. ♥

 

Kram,
Frida

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin Tolling
Karin Tolling
8 years ago

Blir inte kycklingen väldigt torr (om man kör filé) om den är i ugnen sammanlagt i en timme? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Karin Tolling
8 years ago

Hej! Glömde skriva att mina kycklingdelar var frysta. Jag ska skriva till att tex (som du skriver) färska kycklingfiléer- och delar inte behöver lika lång tid i ugnen som de frysta! Tack för din kommentar. 🙂 kram.

Nästa inlägg

Marängtårta på 5 minuter

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x