Kakor, Småkakor

Chokladsnitt med Apelsinmaräng

God kväll på er!
Har hi haft en fin helg?

 

Jag var i Dalarna. Har haft en jättebra helg. Dock är det skönt att helgen är över och att jag återgått till den höga högen med jobb som bara växer och växer. Sambon står i köket och lagar mat och jag sitter med jobb. Och Wille springer runt och ylar för att Nellie tagit hans boll.. Jamen ni förstår. En vanlig kväll här hemma. Jag ska snart gå in i köket och svänga ihop en sats kakor till morgondagen så att jag hinner gymma med mamma och brorsan på förmiddagen.

 

Och på tal om kakor. Jag bakade kakor i förra veckan som jag tog med upp till Dalarna. Och min pappa sade att de var det godaste han någonsin ätit. På riktigt. Han var helt GALEN i mina Chokladsnitt med Apelsinmaräng. SÅ roligt när fikabrödet blir uppskattat.. :))

 

IMG_1862Ni vet ju att jag ÄLSKAR Snittar, inte sant? Och varför jag gör det finns det många skäl till. Bland annat så är det SÅ enkelt att baka. Det går fort och oftast krävs inte någon annan ingrediens än de man har i sitt skafferi.

 

IMG_1868För att inte tala om hur GOTT det blir? Jag älskar att äta en ljummen snittkaka. Kolla dessa, alldeles nygräddade och fortfarande lite kladdiga i mitten. Precis så som jag vill ha dem.

 

IMG_1865En annan bra sak är också att det blir många kakor av en sats. Perfekt att frysa in och plocka fram vid behov. :))

 

Chokladsnitt med Apelsinmaräng:
150 Smör
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 dl Strösocker
3 msk Kakao
3 msk Sirap, ljus
1.5 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver

 

Apelsinmaräng:
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
1 Apelsin, rivet skal

 

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop ingredienserna till kakdegen till en smidig deg.
Rulla ut två längder och lägg på plåten, platta lite lätt.
Grädda mitt i ugnen i ca. 6 minuter.
Gör marängen under tiden:
Vispa upp äggvitor till ett fluff och tillsätt lite strösocker i taget under konstans vispning. Vispa ett styvt marängfluff. Riv apelsinskalet och vänd ner det i marängsmeten.
Bred marängsmeten över kaklängderna och ställ tillbaka plåten mitt i ugnen.
Grädda ytterligare 5-6 minuter (tills marängen blivit fint gyllene).
Låt svalna och skär i snitt.

 

IMG_1880

 

 

Tips på andra Snittkakor:
Klassiska Kolasnittar
Snickerssnittar
Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar

 

 

Ha nu en fin måndagskväll & hoppas att kakorna ska smaka! :))

 

Kram,
Frida ♥

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
8 years ago

Hej! Går dessa kakor att frysa in? Tack för att du insperar så mycket till att baka. Kram

Lotta
Lotta
8 years ago

Jag gillar också snittar, så dessa måste jag testa!
Mina favoriter är annars vanliga kolasnittar där jag blandar i hackad mörk choklad och dumlekola.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta
8 years ago

Åh, ja! Kolasnittar med dumle är min favorit också. Sä gott 🙂 Kram.

Lisbeth larsson
Lisbeth larsson
8 years ago

Jättegoda kakor.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lisbeth larsson
8 years ago

Ja, visst är de goda!! 🙂

Nästa inlägg

Key Lime paj- klubbor

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x