Hello från Dalarna.
Hoppas att ni har haft en fin start på denna lördag och att ni är sugna på att baka något smaskigt.
För idag har jag ett recept som ni bara måste prova. Det är SÅ gott. Enkelt också. Kan se ut att vara många olika moment när man läser receptet, men låt det inte skrämma er. För detta är verkligen plättlätt.. 🙂
Vill flika in en annan sak.. GRATTIS ÄLSKADE STOREBROR PÅ 24-ÅRS DAGEN!! ÄLSKAR DIG TILL MÅNEN OCH TILLBAKA. LOVA ATT HA DEN BÄSTA DAGEN! ♥
Jag har faktiskt tagit till mig av er önskan och fotat lite när jag bakar. Så att ni får ett par steg för steg- bilder.. Här syns en del av de ingredienser som krävs. :))
Key Lime paj- klubbor, 12 st:
Garnering:
200 g Mörk Choklad
0.5 tsk Rapsolja
–
Smält ihop chokladen tillsammans med oljan.
Botten:
10 Digestivekex, finkrossade/mixade
3 msk Farinsocker
135 g Smält Smör
–
Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn, smulig massa.
Fördela smulet i 12 muffinsformar.
Tryck ut till hårda bottnar med baksidan av en tesked. ↓
Fyllning:
1 burk Kondenserad, sötad mjölk
3 Äggulor
1.5 dl Limesaft från färsk Lime
–
Vispa ihop till en jämn smet.
Fördela jämnt över bottnarna.
Grädda mitt i ugnen på 175°C i 12-15 minuter.
Låt svalna en aning och frys dem sedan i 1 h.
–
Tag ut ur frysen och låt stå en stund. Tryck ut pajerna ur formarna.
Stick in en glasspinne i varje paj och frys ytterligare 1 h.
Tag fram ur frysen och doppa i den smälta chokladen.
Förvaras i kyl i 2 veckor.
Rör ihop ingredienserna till botten så att det ser ut såhär.
Fördela massan jämnt i 12 muffinsformar som står i en muffinsplåt.
Tryck ut den smuliga massan i formarna. Pressa hårt med baksidan av en tesked.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med en slickepott.
Fördela smeten jämnt över alla bottnar.
Stick en glasspinne i varje paj och frys dem sedan för andra gången.
Doppa i choklad och sedan är dina Key lime paj- klubbor färdiga! SÅ enkelt och SÅÅÅ gott! :))
Jamen kolla här.. En härlig, porös kexbotten med en krämig och len limefyllning. Täckt av ett lager mörk choklad. Det blir liksom inte bättre.
Hoppas att ni gillade steg för steg- inlägget? :))
Ha en toppenfin lördag! Nu ska jag iväg och fota min sambo som ska köra Cross. Sedan ska jag hem till pappa och hjälpa honom med maten som vi ska laga inför morgondagens Träningsläger. Vi ska göra Pastasallad med bland annat 5 kg Kycklingfilé. Phu.. :))
Kram,
Frida ♥
Pröva med oreo-kakor istället för direktivet till bottnarna, supergott!
Mums! Har endast gjort på Digestive och Maryland. Men oreo ska jag definitivt prova! :)) Tack för tipset! Kram.
Gör nog dom här utan pinne,
Ja, det gör du rätt i! Funkar ju lika bra utan 🙂 Kram!