Hej hjärtan! Hur mår ni? :))
Vårt internet låg nere igår och min instagram funkar inte alls? Har fått instagrammat från iPaden. Någon mer som har problem med Instagram sedan nya uppdateringen?
I alla fall så mår jag bra. Har en otrolig träningsvärk i magen idag och har därför inte gymmat idag. Men imorgon är det dags igen! Så, istället för att svettas på gymmet idag så har jag svettats i köket.. Har bakat MASSOR idag. Ugnen har stått på 200°C+ sedan 08.30 i morse och det känns som att stå i en bastu. Haha.. Men resultatet har blivit superbra och då är det värt mödan! Inte sant?
Idag tänkte jag faktiskt dela med mig av ett recept på Glutenfria kakor. Eftersom att jag inte är så van vid att baka glutenfritt och faktiskt ganska vilsen kring ämnet så har jag bakat kakor efter ett recept som jag hittade hos Allers.se. Såg SÅ himla gott ut att jag bara var tvungen att prova. Ändrade dock lite i receptet, men grundreceptet kommer från dem. 🙂
Jamen ser ni vilka härliga kakor? De smakar precis som en riktigt seg och lite kladdig Kladdkaka. Med supersaga kanter. Och en kolakräm i mitten. Ja, precis så.
Tänka sig att de godaste kakorna jag ätit på väldigt, väldigt länge kom att vara dessa Glutenfria kakor. MUMS!
Var tvungen att springa in i köket och hämta en kaka att mumsa på här vid datorn.. :))
Glutenfria Chokladkakor med Kola, 15 st:
100 g Mörk choklad, 70%
25 g Smör
1 Stort ägg
0.5 dl Farinsocker
0.25 dl Strösocker
0.5 tsk Vaniljsocker
0.75 dl Majsstärkelse
0.5 tsk Bakpulver
1 Nypa salt
0.5 dl Karamelliserad Mjölk
–
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält ihop chokladen och smöret över ett vattenbad, låt svalna.
Vispa ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp.
Sikta ner majsstärlekse, bakpulver och salt. Vänd om med en spatel.
Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och låt stå i fem minuter.
Klicka ut 15 jämnstora klickar av smeten på plåten.
Tänk på att kakorna flyter ut ganska mycket i ugnen, så lämna utrymme.
Klicka i en liten klick karamelliserad mjölk i mitten av varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter.
Låt svalna helt på plåten innan du flyttar kakorna.
I bloggens kategori Kakor och Småkakor hittar du mängder med recept på fler Småkakor! :))
LYCKA TILL! ♥
Åh dom där såg farligt goda ut…!
Gud så gott det ser ut! Måste testa! Tror du det funkar med nåt annat i mitten? Nån annan typ av kola? Om man nu inte har den karamelliserade.
Absolut! Det funkar med nästan vad som helst 🙂 Prova med det du känner för! Kram
Ser fantastiska ut
Gu så gott!!!
Vill du ha mer recept och tips på restauranger besök min blogg – swedishfoodmafia.fineday.se
Såg väldigt goda ut 🙂
Undrar dock precis som Lotta om du har något bra tips på något annat man skulle kunna ha istället för den karamelliserade mjölken.
Hej! Du kan använda precis det du önskar. Tryck ner en bit av din favoritchoklad kanske? 🙂 Kram.
Hej har mu testat detta men det blev inte bra. Den karamelliserade mjölken blev vit:-( hade plåten inne i ca 6-7 min.
Har du tips vad jag gjort för fel?
Så tacksam för svar:-)
Glutenfritt mår alla bra av att äta och vitt socker ska definitivt bort, såg sockerfilmen på SvT play och den var skrämmande.. Själv slutade jag med gluten för 3 år sedan efter att ha läst in mig på att maten var svaret för just mina 2 långvariga sjukdomar. Kan tipsa om dessa böcker som hjälpte mig väldigt bra och som kanske kan vara av nytta för andra också. http://www.bokmagasinet.se
Någon som har tips på hur man även kan göra de laktosfria? Vi ska ha namngivning och behöver lite tips på både gluten och laktosfri fika 🙂
Tack, ser så gott ut! Blir det 15 st av så små mängder ingredienser? går det att frysa in deg eller färdiga cookies?
Svar ja! De går att frysa in dessa när de är färdiga 🙂 Kram!