Glutenfritt, Kakor, Småkakor

Glutenfria Chokladkakor med Kola

Hej hjärtan! Hur mår ni? :))
Vårt internet låg nere igår och min instagram funkar inte alls? Har fått instagrammat från iPaden. Någon mer som har problem med Instagram sedan nya uppdateringen?

 

I alla fall så mår jag bra. Har en otrolig träningsvärk i magen idag och har därför inte gymmat idag. Men imorgon är det dags igen! Så, istället för att svettas på gymmet idag så har jag svettats i köket.. Har bakat MASSOR idag. Ugnen har stått på 200°C+ sedan 08.30 i morse och det känns som att stå i en bastu. Haha.. Men resultatet har blivit superbra och då är det värt mödan! Inte sant?

 

Idag tänkte jag faktiskt dela med mig av ett recept på Glutenfria kakor. Eftersom att jag inte är så van vid att baka glutenfritt och faktiskt ganska vilsen kring ämnet så har jag bakat kakor efter ett recept som jag hittade hos Allers.se. Såg SÅ himla gott ut att jag bara var tvungen att prova. Ändrade dock lite i receptet, men grundreceptet kommer från dem. 🙂

 

IMG_1244 1Jamen ser ni vilka härliga kakor? De smakar precis som en riktigt seg och lite kladdig Kladdkaka. Med supersaga kanter. Och en kolakräm i mitten. Ja, precis så.

 

IMG_1247 2Tänka sig att de godaste kakorna jag ätit på väldigt, väldigt länge kom att vara dessa Glutenfria kakor. MUMS!

 

IMG_1263 7Var tvungen att springa in i köket och hämta en kaka att mumsa på här vid datorn.. :))

 

Glutenfria Chokladkakor med Kola, 15 st:
100 g Mörk choklad, 70%
25 g Smör
1 Stort ägg
0.5 dl Farinsocker
0.25 dl Strösocker
0.5 tsk Vaniljsocker
0.75 dl Majsstärkelse
0.5 tsk Bakpulver
1 Nypa salt
0.5 dl Karamelliserad Mjölk

Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält ihop chokladen och smöret över ett vattenbad, låt svalna.
Vispa ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp.
Sikta ner majsstärlekse, bakpulver och salt. Vänd om med en spatel.
Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och låt stå i fem minuter.
Klicka ut 15 jämnstora klickar av smeten på plåten.
Tänk på att kakorna flyter ut ganska mycket i ugnen, så lämna utrymme.
Klicka i en liten klick karamelliserad mjölk i mitten av varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter.
Låt svalna helt på plåten innan du flyttar kakorna.

 

IMG_1253 3

 

I bloggens kategori Kakor  och Småkakor hittar du mängder med recept på fler Småkakor! :))

 

 

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
8 years ago

Åh dom där såg farligt goda ut…!

Lotta L
Lotta L
8 years ago

Gud så gott det ser ut! Måste testa! Tror du det funkar med nåt annat i mitten? Nån annan typ av kola? Om man nu inte har den karamelliserade.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta L
8 years ago

Absolut! Det funkar med nästan vad som helst 🙂 Prova med det du känner för! Kram

Cecilia
8 years ago

Ser fantastiska ut

vera
8 years ago

Gu så gott!!!
Vill du ha mer recept och tips på restauranger besök min blogg – swedishfoodmafia.fineday.se

Sara
Sara
8 years ago

Såg väldigt goda ut 🙂
Undrar dock precis som Lotta om du har något bra tips på något annat man skulle kunna ha istället för den karamelliserade mjölken.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sara
8 years ago

Hej! Du kan använda precis det du önskar. Tryck ner en bit av din favoritchoklad kanske? 🙂 Kram.

AnSo
AnSo
8 years ago

Hej har mu testat detta men det blev inte bra. Den karamelliserade mjölken blev vit:-( hade plåten inne i ca 6-7 min.
Har du tips vad jag gjort för fel?
Så tacksam för svar:-)

Siw A
Siw A
8 years ago

Glutenfritt mår alla bra av att äta och vitt socker ska definitivt bort, såg sockerfilmen på SvT play och den var skrämmande.. Själv slutade jag med gluten för 3 år sedan efter att ha läst in mig på att maten var svaret för just mina 2 långvariga sjukdomar. Kan tipsa om dessa böcker som hjälpte mig väldigt bra och som kanske kan vara av nytta för andra också. http://www.bokmagasinet.se

Lena
Lena
8 years ago

Någon som har tips på hur man även kan göra de laktosfria? Vi ska ha namngivning och behöver lite tips på både gluten och laktosfri fika 🙂

Sara
Sara
6 years ago

Tack, ser så gott ut! Blir det 15 st av så små mängder ingredienser? går det att frysa in deg eller färdiga cookies?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
6 years ago

Svar ja! De går att frysa in dessa när de är färdiga 🙂 Kram!

Nästa inlägg

Chokladpannkakor med Nutella

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x