Alla hjärtans dag, Choklad

Chokladboll med Hallongömm – Youtube

Hej på er, fina hjärtan!
Hur mår ni idag? ♥

 

Jag har något att berätta.. Någonting som jag vet att jag borde gjort för länge, länge sedan. Och någonting som 90% av de mail jag får varje dag handlar om. Nämligen att jag har startat en Youtubekanal. Eller jag hade tydligen en sedan länge tillbaka, har dock inte använt den. Men nu så! Idag lade jag ut min allra första video, utan mig i bild och utan ljud.. :))

 

I helgen ska sambon få hjälpa till bakom kameran, då jäklar ska vi göra Bakvideos! SÅ himla roligt. Det var liksom inte meningen att jag skulle filmat någonting idag, utan endast fota. Men det jag gjorde idag går inte att få till rättvist på bilder. Så jag filmade min Alla hjärtans dag- dessert. Är en riktig nybörjare på allt vad film och Youtube heter.. Men det är aldrig försent att lära en gammal hund att sitta osv. Ska lära mig allt! Så himla roligt. :))

Här ser ni videoklippet! Vad tycks?

 

IMG_1311Det jag kommer att servera min käre sambo på söndag är en Chokladboll med hallongömma. Till det serverar jag en het Chokladganache som gör att chokladbollen smälter och hallonen kommer fram. Det blir som en god Chokladsoppa med syrliga Hallon. SÅ gott att jag aldrig vill äta något annat… :))

 

 

IMG_1295

 

Chokladboll med Hallongömma, 2 st:

 

Chokladformarna:
100 g Choklad, mörk
2 dl Hallon – fyllning

Smält chokladen och tag fram en form.
Häll chokladen i formarna och pensla så att det är choklad runt hela kanten.
Ställ i frysen ett par minuter och pensla sedan ett lager choklad i varje chokladform. Ställ i frysen i ytterligare 5 minuter.
Tryck försiktig ur chokladskålarna ur formen.
Lägg två halvor på ett fat, fyll med hallon och lägg försiktig på de andra halvorna.
Pensla med lite choklad så att bollen försluts.

Chokladganache:
150g Choklad
2 dl Vispgrädde

Värm ihop ingredienserna till chokladganachen, den ska bli riktigt het, och häll den sedan över bollarna tills chokladformarna smälter.

 

IMG_1316

 

 

Hoppas ni gillade detta inlägg! 🙂

Lycka till & Stor kram till er. ♥

 

 

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Angelica
Angelica
8 years ago

Vet ej om det bara är mitt internet som är segt eller liknande?? Men sedan din nya design kan jag inte läsa äldre inlägg. Så detta inlägg är det äldsta jag kan läsa sen är det en liten ring som bara laddar…. :((
(har windows 10 och använder chrome)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Angelica
8 years ago

Vad tråkigt att höra.. Har du provat om det funkar nu? Jag har då inga problem med att se alla inlägg. Har provat från alla datorer, surfplattor och telefoner här hemma.. Kram!

Nästa inlägg

Glutenfria Chokladkakor med Kola

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x