Godis

Syrliga Äppelremmar

Hej på er!
Idag är det lördag, och det kräver sitt lördagsgodis. Inte sant?
Jag mumsar på ljuvligt goda, syrliga Godiremmar idag! Dock inte äppelsmak tyvärr, men den sorten ska jag prova när jag är hemma igen.

Nu är det nämligen denna tjej som står för recept och bild. Hon har gjort mina syrliga godsremmar och smaksatt dem på eget vis. Med Äpple. Alltså syrliga Äppllremmar.. HUR gott?!

Screenshot_2016-01-11-23-21-34.jpgJa, det vattnas i munnen av att bara kolla på dessa! Så himla goda de ser ut. Tack snälla Amanda för lånet av recept och bild! ♥

Äppelpuré:
4 Äpplen
0.5 dl Vatten
2 tsk Citronsaft
1 nypa Salt

Låt sjuda i en kastrull tills äpplena är mjuka.
Mixa till en slät puré.
Klart!

Syrliga Äppelremmar:
2 dl Äppelpuré (recept här ovan)
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
 1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp Äppelpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma äppelblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna svalt i 2-3 dygn.

Mortla strösocker och citronsyra till garnering och häll ut det på ett fat.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.

Lägg ut Äppelremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå svalt i 2 dygn.
Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning.
T.ex en sådan du torkar pasta på..

När dina Äppelremmar har vilat i två dygn så kan du lägga dem i en burk utan lock.
Förvaras torrt och svalt.

Det kan hända att sockret smälter på dina äppelremmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.

 

 

Tips på andra Syrliga Godsremmar:
Sura Hallonremmar
Nyttiga Bärremmar
Syrliga Citronremmar
Syrliga Limeremmar
Syrliga Blåbärsremmar
Syrliga Jordgubbsremmar

 

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Diana
Diana
3 years ago

När dom skall stelna ska dom vara täckta då?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Diana
3 years ago

Nej! 🙂

Nästa inlägg

Dumlehavrebollar

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x