Chokladbollar, Dumle

Dumlehavrebollar

Hej hjärtan! ♥
Fredagskänslan är stark i kroppen! När jag skriver detta är det torsdag och klockan är 22.45. Jag går nämligen på ledig helg idag (Fredag). Har inte varit helt ledig en enda helg sedan typ juni -15. Om ens då. Ska bli SÅ himla skönt! Lämnar iPad och dator hemma. Sätter telefonen på ljudlös och bara myser med pappa och hundarna. SOM jag sett fram emot det! Behöver verkligen detta. Umgås med pappa. Ska även hälsa på mormor och morfar en sväng i helgen. Ska bli mysigt! Men innan jag kan känna mig helt ledig så ska jag skriva ett gäng inlägg till er så att ni vet vad ni ska baka i helgen! 😉

 

Okej, nu kollade jag i kalendern och såg att jag har två telefonmöten och fyra mail som måste skickas idag. Haha. Men efter det så är det telefon på ljudlös. Kanske till och med flygplansläge? Bara för att jag kan! Haha 😀

 

På tal om ledighet. Antar att de flesta av er är lediga i helgen? Många av er som är sugna på något riktigt, riktigt gott? I sådant fall har jag knåpat ihop precis rätt recept för just DIG.
Jag ska nämligen dela med mig av ett recept på världens godaste Dumlehavrebollar. JA, mycket godare än alla andra jag bakat. Dessa är fulla med små bitar av DUMLE. Jamen ni hör ju!!

 

IMG_0435Idén på att svänga ihop dessa dumlehavrebollar kom till i skafferiet. Jag gick in i skafferiet och det första jag såg skulle jag baka med hade jag bestämt mig för. Det blev Dumle. Jag hade dumle överallt. Och så hade jag lovat att baka något gott till min pappas vän, Kaj. Jag vet att han gillar Havrebollar och dumle, så då blev det så. Helt plötsligt hade jag skapat ett recept på världens godaste Dumlehavrebollar.

 

IMG_0445Jamen ni ser ju.. Små bitar av dumle överallt!!

 

IMG_0439Jag kommer att baka dessa och frysa in till oss själva när jag kommer hem från Dalarna. Dessa bara måste finnas hemma. Om jag nu lyckas ha dem i frysen utan att besöka frysen trettioåtta gånger om dagen.. 🙂

 

Dumlehavrebollar, 25 st:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Florsocker
0.75 dl Kaffe, kallt
1.25 dl Oboý
2 tsk Vaniljsocker
8 dl Havregryn
20 Dumlekolor i små bitar
+ Pärlsocker

 

Gör så här:
Börja med att vispa smör, florsocker, kaffe, oboý och vaniljsocker fluffigt i din bakassistent (eller med elvisp) på hög hastighet.
Tillsätt havregryn och kör på hög hastighet tills grynen krossats.
Rör ner dumlen.
Rulla smeten till 25 jämnstora bollar och rulla dem sedan i pärlsocker.
Förvara i en burk med lock.
Går utmärkt att frysa.

 

IMG_0443

 

Tips på andra Havrebollar:
Saffransbollar
Ljuvliga Havrebollar
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma
Nutellabollar
Chokladbollar med Nutellagömma
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Chokladmjölk
Chokladbollswhoopies med Hallonmousse

 

Ha nu en härlig fredag mina vänner!

LYCKA TILL! KRAM! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne
Susanne
8 years ago

Hej Frida!
Tack för en fin och trevlig blogg med många goda recept!
Ditt inlägg angående tiggare berörde mig djupt och har fått mig
att ändra inställning. En person kan inte hjälpa alla, men en person
kan hjälpa någon. Jag ger numera en slant, kaffe och smörgås till
den kvinna som sitter utanför Coop Forum varje vecka jag är där.
Det gjorde jag aldrig förr, men blev så inspirerad av dina kloka ord.
Trevlig helg, Susanne.

Inger Flöjt
Inger Flöjt
8 years ago

Mums måste testa.

Storasyster Lina
Storasyster Lina
8 years ago

Åhh vad gott! Dessa måste jag och barnen baka i morgon ❤️
Hoppas allt är bra med er och att vi ses snart!
Puss storasyster

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Storasyster Lina
8 years ago

Älskade ni! Älskade syster! Stor puss och kram. <3 <3

Marie
Marie
7 years ago

Hej Frida!
Jag är nog en av dina största fan.. men lyckades igår för första gången misslyckas med ett av dina recept.
Jag stod länge och velade.. ska det vara 1,25 dl färdig oboy eller ska det vara pulver..
Jag valde det första och det var nog antagligen fel… när jag stod och försökte rulla tänkte jag.. nä hörru Frida, så här kan du inte mena att det ska vara.. .ny omgång i morgon med pulver istället.. men skam den som ger sig.. jag hällde i lite pulver på måfå.. då smaken var rätt tam.. och sen mer havregryn för att få konsistens.. men dumlen gjorde att det höjdes upp oavsett!
Jag bara älskar dina recept.. och trots lite tokigheter så blir det ju gott ändå 🙂
Nu får jobbet dessa kletiga så får jag baka nya till barnkalaset för att slippa lite kladd hemma..
Trevlig dag!
/Marie

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Marie
7 years ago

Hej fina du! Åh, vad glad jag blev av din kommentar!! Så himla lustigt att jag inte ens tänkt på att skriva PULVER. Som du förstod så är det Pulver som ska användas. Jag ska skriva till det så att det slipper bli tokigt för någon annan. Tur att det löste sig ändå, och vad roligt att de i alla fall blev goda. Tack för din kommentar. Ha en toppenfin dag! Stor kram. <3

Nästa inlägg

Bakad Potatis med Vitlöksröra

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x