Mat

Bakad Potatis med Vitlöksröra

Hej på er!
Mår ni bra i Vinterkylan? Fy tusan så kallt det är ute!! Dock ganska skönt, men kallt. Här hemma eldar vi för fullt i kakelugnen, mys!
Vi har precis vinkat av svärmor, ätit brunch och nu sitter jag och jobbar medan Robert vallar skidor. Ska snart kasta ut honom i skidspåret innan han åker vidare till jobbet. Vi har haft ett jättemysigt dygn tillsammans med svärmor. Det är alltid lika roligt att ha henne här hos oss. Wille ligger och tjurar i sitt lilla hus och vägrar komma fram. Farmor är hans nummer 1 och han blir alltid lika ledsen och tjurig när hon åker hem. Inte går det att ”trösta” honom heller, vi har provat säga att han snart får träffa farmor igen, men han verkar inte förstå? Det är inte lätt att vara liten! Haha..

Nu ska jag röja undan massa jobb och sedan packa lite. Jag åker till Dalarna imorgon, hem till pappa. Tar med mig hundarna och åker imorgon på lunchen. Ska bli så himla mysigt!! Bara pappa och jag. Och de tre små fyrbenta. Vi ska faktiskt shoppa, laga god mat och bara mysa. Var länge sedan nu och jag längtar! Ska även bli skönt att vara ledig i helgen. Kommer inte ihåg senaste lediga helgen. Så lyxigt! 🙂

På tal om helgen, visst krävs det lite godare mat på helgerna? Vet ni någonting som är SÅ himla gott och en riktig favorit här hemma? Bakad Potatis. Jag skulle nog kunna leva på det. Nästan i alla fall. Och till vår bakade potatis gör vi ofta en favoritröra som är sådär löjligt enkel och helt fantastiskt god. Vi fick det receptet av Roberts brors ex. Tack Sofia! Dock har vi ändrat en del i receptet. Så nu är det till och med ännu godare!

IMG_0411Jag vet att många inte äter bakad potatis just för att en Bakpotatis kostar mellan 10-15 kronor styck. Och jag kan förstå att det blir alldeles för dyrt att köpa många potatisar då ifall man är en stor familj. Men gör som vi, baka vanlig potatis i ugnen. Köp i lösvikt och välj de allra största potatisarna! Då blir det billigt och så får man ju äta flera stycken ”små” istället för en stor. 🙂

IMG_0424Och denna röra är både billig och enkel att svänga ihop. Det blir en billig rätt med en lyxig känsla! Toppenbra, tycker jag!

Bakad potatis, 4 pers:
4-6 Stora potatisar

Sätt ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Skölj och torka potatisarna noga.
Skär ett kryss i potatisarna (inte hela vägen igenom) på ovansidan och hacka små hål på undersidan.
Lägg potatisarna på den klädda plåten och baka mitt i ugnen i ca. 40 minuter.
Känn med en potatissticka så att potatisen är klar.
Tryck till potatisarna så att de öppnas i snittet.
Fyll de färdiga potatisarna med röran. ↓

Vitlöksröra med skinka och Paprika, 4 pers:
1 litet pkt Crème bonjour Vitlök
1.5 dl Crème fraiche
150 g Skinka i lite tjockare skivor
1 stor, röd Paprika
1-2 Vitlöksklyftor
Salt & Vitpeppar

Rör ihop crème bonjour och crème fraîche i en skål.
Lägg skinkskivorna på varandra och skär i lagom stora bitar.
Skär paprikan ganska smått.
Blanda ner skinka och paprika i crème fraîche- röran.
Pressa ner vitlöken och rör om.
Smaka av med salt och peppar.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
helena
helena
6 years ago

Hej! Tack för din recept. Röran blev bra, men potatis blev inte klar på 40 min och inte på 60 min heller, så längre tid alternativ för potatis skulle jag rekommendera.

Vänligen
Heka

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  helena
6 years ago

Hej Helena! Vad roligt att röran blev bra, men konstigt det där med potatisen! Kanske hade du större potatis än vad jag hade.. Kram!

Nästa inlägg

Mini-Chokladsnitt

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x