Kladdkakor och Brownies, Muffins

Kladdiga och sega Kladdkakemuffins

Hej på er raringar! Hoppas att ni har bästa starten på denna vecka! 🙂
Jag har haft en effektiv morgon och förmiddag. Har bockat av en del telefonmöten, mailjobb, fotojobb och nu sitter jag här. Härligt!

Det finns väl ingen här om missat att jag älskar allt som har med kladdkaka att göra? Haha..
I alla fall så fick jag ett ryck sent igår kväll och sade till min sambo att jag bara måste prova en sak i köket.. Var liksom tvungen att prova en idé som dök upp i huvudet bara minuter innan jag stod i köket. Det är så himla härligt att få en idé sådär. Sedan är det inte alltid det funkar så bra i praktiken som det gjorde i huvudet, men jag har inget att förlora på att prova. Så jag gick ut i köket och började plocka fram bunkar och ingredienser. Och vet ni? Resultatet blev precis som jag ville! Ut ur ugnen kom ett gäng härligt kladdiga och sega dladdkakemuffins. Riktigt supersaga, precis som jag älskar.. 🙂

IMG_0329Jamen kolla här! Ser ni det där kladdiga i mitten? Och de supersega kanterna!! Åh, de är verkligen så himla goda..

IMG_0327Det är lite roligt.. Jag har nästan alltid ”förespråkat” att man ska vända ihop en kladdkakesmet, man ska heller inte vispa upp ägg med strösocker, absolut inget bakpulver, jamen ni vet..
Och det var lite därför jag var tvungen att prova detta igår kväll. Jag både vispade ägg med socker, vispade ner de torra ingredienserna och hade både bakpulver OCH bikarbonat i dessa.
Och så blev dessa muffins de godaste kladdkakemuffins någonsin. Kul, tycker jag! 🙂

IMG_0343

Kladdkakemuffins, 10 st:
100 g Smör
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
0.5 dl Kakao
1 krm Bikarbonat
1 krm Bakpulver
1 nypa Salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 10 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa upp ägg och strösocker på hög hastighet med en elvisp, vispa till en ljus, fluffig smet.
Rör ner det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner det i smeten.
Vispa ihop med en ballongvisp.
Fyll 2/3 av formarna med smet.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, känn efter.
Låt svalna en aning innan du avnjuter dina muffins med en klick grädde eller en kula vaniljglass.
Förvara i en burk med lock. Går utmärkt att frysa.

IMG_0344

Tips på andra Kladdkakor:
Chocolate chip Kladdkaka
Chokladkladdkaka med salta Karamellpopcorn
Kladdkaka med Marshmallows, Dulce de leche och Chokladganache
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits

Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka

Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma

Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde
Snabba Kladdkaka
Minikladdkakor med Tobleronegömma

Fler kladdkakor hittar ni under kategorin Kladdkakor & Brownies

LYCKA TILL! ♥

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
6 years ago

Verkat lätt o gott, men jag tycker alltid det är så synd när det blir 10 muffins, formen är ju för sex eller tolv, men det är sådant man får ta, huvudsaken är ju att det är gott.

Viktoria
Viktoria
6 years ago

Ska degen verkligen vara lite hårdare och klibbig??

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Viktoria
6 years ago

Hej! Nej, den ska vara fluffig och lite trögflytande! Absolut inte hård?! Kram!

Frida
Frida
6 years ago

Mina lyckas aldrig sjunka ihop i mitten. Hur gör du för att dina ska göra det?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Frida
6 years ago

Hej! Jag slät plåten i köksbänken direkt när jag tagit ut den ur ugnen! 🙂

Clara
Clara
4 years ago

Gjorde precis som receptet, funkade inte alls. Istället blev de helt torra

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Clara
4 years ago

Hej Clara! Vad tråkigt. Din ugn kanske är mer effektiv än min och gräddar på högre värme även om det står ett visst gradantal vid vredet. Sänk värmen lite till nästa gång så blir det nog bra! Kram <3

Camilla
Camilla
4 years ago

Absolut inte 12-15 min!! Då blir dem torra, kanske det som var problemet för Clara.
Max 6-7 säger jag, har provat olika nu 3 ggr och segast och kladdigast blev dem på 6-7 min.
Då blir dem svingoda 🙂
Äts med fördel kylda, för ännu mer seghet.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Camilla
4 years ago

Fast för mig blir de allra bäst om de står i ugnen i 12-15 minuter. Så det kanske kan vara så att din ugn gräddar mer effektivt än min och därför behöver mina stå inne lite längre. 🙂 Kram!

Anonym
Anonym
4 years ago

Dem vart inte alls kladdiga eller sega bara torra

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anonym
4 years ago

Vad tråkigt! Då har du nog kanske haft de för länge inne i ugnen. Alla ugnar gräddar olika effektivt, och din ugn kanske blir varmare än min på samma grader. Kram <3

Nästa inlägg

Saltlakritsmaränger

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x