Jag har gjort… Croissantsemlor!
Alltså så goda att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Tänk er en riktigt frasig Croissant fylld med krämig mandelmassa och luftig vispgrädde.
Jag gjorde dessa på färdiga Croissanter från affären. Om du vill få dem ännu mer lyxiga så kan du givetvis kalva egen smördeg. Men då tar det lite längre tid än 5 minuter.. 🙂
För att få in kardemummasmaken i semlan så blandade jag kardemumma i mandelmassan.
Croissantsemlor, 4 st:
4 st croissanter, köpta eller egengjorda
100 g mandelmassa
2 msk mjölk
2 tsk kardemumma, malen
3 dl vispgrädde
+ florsocker till garnering
Gör så här:
- Börja med att riva mandelmassan i en skål. Rör ner mjölk och kardemumma i mandelmassan och mosa ihop till en jämn smet.
- Vispa upp grädden lagom hård.
- Skär av locket på varje croissant.
- Klicka ner mandelmassa i botten av dina croissanter.
- Spritsa på grädde och lägg försiktigt på locket. Pudra till sist över rikligt med florsocker.
Här finner ni fler Semmelrecept!
Lycka till!
Mycket bättre med vänsterställd text! Men jag tror det blir ännu mer lättläst om du skriver flera meningar på samma rad och inte byter rad vid varje mening 🙂
Åh så goda semlorna ser ut! Dina recept är för övrigt helt underbara! <3
Ha en trevlig dag!
Tack snälla! Ja, jag tänkte på det efteråt. När texten var centrerad så blev det lättare med ny rad för varje mening så det var en dum vana som sitter i. Ska tänka på det imorgon! 🙂 kram!
Det låter ju toppenbra! Det har jag aldrig sett, ska kika efter det imorgon när jag är iväg och handlar! 🙂
Tack snälla för dina fina ord! Det glädjer mig att höra. Hoppas croissantsemlorna blir goda! 🙂 Kram!
Har du recept på croissanter i bloggen?:)
Tyvärr inte! Jag är inte jätteförtjust i att kavla Smördeg så jag köper färdiga croissanter i bageriet! 🙂