Blandat, Frukost

Chiagröt och Kokoschips

God dag på er, fina ni! ♥
Härligt med söndag, tycker jag. Det är faktiskt min favoritdag. Söndagar och måndagar. Söndagar är lite av en ”planeringsdag” för mig. Sätter mig ner med kalendern, mailen och kollar igenom vad som ska göras kommande vecka. Ifall det är något möte eller annat viktigt som jag inte får missa osv.. Svarar även på veckans missade mail på söndagar. Jag missar en del mail under veckorna då inkorgen alltsom oftast svämmar över.. Så det är toppen att gå igenom veckans alla mail på söndagarna. 🙂

IMG_0278I morse hade jag en mysig, lugn morgon med min sambo. Igår kväll förberedde vi morgonens frukost. Chiagröt. Första gången vi provade det faktiskt. Blev glatt överraskad över att det inte var riktigt så äckligt som jag föreställt mig. Det var helt okej! Vi hade massa frysta jordgubbar kvar sedan sommarens alla jordgubbsplock, så vi valde att smaksätta gröten med jordgubb. Sambon som inte alls brukar vara så himla förtjust i något nytt älskade det. Han sade till och med ”detta var riktigt gott!!!”. Roligt! Tänkte dela med mig av receptet på denna frukostgröt så att även ni kan prova! 🙂

Chiagröt, 2 port:
150 g Jordgubbar, mixade
0.5 dl Kokosmjölk
1 dl Turkisk Yoghurt
2.5 msk Chiafrön

Gör så här:
Blanda de mixade jordgubbarna med övriga ingredienser i en bunke.
Häll upp i två portionsglas. Plasta in och ställ i kylskåpet över natten.
Färdig att ätas på morgonen.

IMG_0291Till denna gröt åt vi Kokoschips som sambon gjorde igår kväll. Kokoschips kan vara bland det godaste som finns. Numera har vi alltid det hemma i skafferiet. Förut köpte jag alltid ”kokosflakes”, men sedan vi började göra egna Kokoschips så har jag inte ens tänkt på att köpa. Det är SÅDAN stor skillnad på egna och köpta. Som det i och för sig är med nästan allt. Men detta är verkligen skillnad. En tydlig, märkbar sådan. Prova! Det är billigt och enkelt. En kokosnöt kostar 10:- och det blir verkligen ljuvligt gott! Vi brukar smula ner den i vår egen müsli. Nu smulade vi den över chiagröten. Robert äter dem som de är efter träning och som godis.. 🙂

Kokoschips:
Sätt ungen på 75°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Öppna en kokosnöt och gröp ur fruktköttet.
Hyvla kokosen på ett rivjärn och lägg på plåten.
Torka i ugnen i 3-4 h.
Rör om bland kokosen då och då.
Förvara i en burk med lock.

IMG_0280Och till frukosten, precis som varje morgon.. Egenpressad Apelsinjuice. SÅ gott! Jag skulle nog inte kunna leva utan egen apelsinjuice..
Det är dessutom väldigt nyttigt och en riktig boost för immunförsvaret.

Apelsinjuice:
Pressa ett gäng Apelsiner tillsammans med en citron.
Häll upp i glas fyllda med Isbitar.
Drick & Njut!

Detta åt vi i morse och jag är fortfarande mätt. Ett riktigt bra tecken på att den där gröten är bra!

Nu ska jag ställa mig i köket och tillverka en massa godis. Har SÅ många idéer som jag inte haft tid att prova. Men nu så! Så roligt att få göra godis på jobbet.. 🙂

Ha en toppenfin dag så hörs vi lite senare! 🙂
KRAM. ♥

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Croissantsemlor på 5 minuter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x