Hej på er!
Hoppas att ni hade en fin fredag igår och en mysig start på denna lördag.
Jag hade en väldigt trevlig fredag igår. Var på Julbord med sambons jobb.
Det finns ett ställe som heter Södra Vattentornet här i Örebro, där var vi.
Och det var god mat och tre julshower.
De var personalen som serverade oss mat och dryck som sedan släckte ner lokalen och började sjunga, dansa och underhålla oss gäster.
Ja, det var en riktigt lyckad kväll med fantastiskt sällskap. ♥
Här om dagen (det var igår va?) så skrev jag ut en fråga till er på instagram.
Där frågade jag ifall jag får använda era bilder på det ni bakat efter mina recept.
Det var många som tyckte att detta var en TOPPENBRA idé.
Så imorgon kommer första inlägget “Läsarnas dag” upp.
Varje söndag från imorgon kommer jag att lyfta er läsare/följare här i bloggen med era fina bilder.
Ni är alla så otroligt duktiga på att baka och fota era bakverk så det är inte mer än rätt att ni får synas här i bloggen.
Det känns som att ni bli mer delaktiga och att vi tillsammans skapar riktigt bra inlägg.
Hur tycker ni att det låter? 🙂
Jag har i alla fall valt att tjuvstarta idag med en bild på fantastiska baguetter.
Receptet som Sofia har följt är mitt recept på Rustika baguetter, ni hittar det under bilden här nedan.
Ser ni vilka ljuvliga Baguetter?
Det är Sofia som är ägare till denna bild samt skapare av dessa fina bröd.
Tusen tack till goa Sofia (som gav ett toppbetyg på detta recept) för din fina bild! 🙂
50 g Jäst
6.5 dl ljummet Vatten
2 tsk Himalayasalt
2 Ägg
2.5 dl Vetemjöl
13 dl Vetemjöl Special
Gör så här:
Börja med att lösa jästen i det ljumma vattnet, i en bunke till din bakmaskin/assistent.
Tillsätt sedan saltet, äggen och de båda mjölsorterna.
Arbeta ihop till en ganska lös, men smidig deg i ca 8 minuter på hög hastighet.
Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.
–
Sätt ugnen på 250°C och sätt in din baksten, eller en plåt.
–
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 4 delar.
Vrid ut baguetterna och lägg på bakplåtspapper, på en brödspade.
Var väldigt försiktig med degen så att du inte punkterar luftbubblorna som jäst upp under jästiden.
Innan du lägger in baguetterna i ugnen så är det bra om du kastar in 0.5 dl vatten först.
Stäng luckan i 7 sekunder och skjutsa sedan in baguetterna.
Låt de gräddas i 250°C de första 5 minuterna.
Sänk sedan till 200°C och grädda baguetterna i ytterligare 15 minuter.
–
Låt bröden sedan svalna på ett galler innan du kan njuta av vinterns godaste baguetter!
LYCKA TILL! ♥
På en brödspade? Kan du förklara mer eller visa är du snäll? Ser så himla gott ut!