Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en fantastiskt god Chokladmousse. Det enda som krävs för att göra denna Chokladmousse är Choklad & Grädde. Det är löjligt enkelt. Och för en tjej som mig som inte är så himla förtjust i att göra Chokladmousse på klassiskt vis är detta toppen! Moussen blir sådär härligt len och himmelskt god.
Och till en söt Chokladmousse krävs lättvispad grädde. Jag äter inte chokladmousse utan grädde.. Vad tycker ni? Måste det vara grädde till Chokladmousse?
Ser ni vilken len och härlig mousse?
Chokladmousse på två ingredienser, 4-5 port:
2 dl Vispgrädde
100 g Mjölkchoklad (eller annan choklad)
–
Värm grädden i en kastrull på spisen och rör ner chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Häll upp i en skål och ställ i kylskåpet minst 5 h, gärna över natten.
Vispa nu upp chokladmoussen riktigt fluffig.
Servera gärna med lite lättvispad vispgrädde.
Prova även Len Chokladglass som smakar precis som en len Chokladmousse. 🙂
LYCKA TILL! ♥
Tror du att denna moussen funkar som tårtfyllning? Eller är den för lös för det? 🙂
Den funkar jättebra att fylla en tårta med! Den är inte lös på något vis. 🙂 kram!
Har ställt in den i kylen. Spännande och smaka den imorgon. Ha en bra dag på jobbet. ☺
Vad roligt! 🙂 Hoppas den smakar! Tack snälla du, ha en fin kväll. 🙂
Man kan även smälta i godis eller annan choklad, tex dumle. Har gjort ahlgrensbilar någon gång, riktigt festligt att ha i tårta! 🙂 Viktigt att grädden inte kokar dock.
Ja, det blir ju så gott. Brukar göra på dumle och sedan ha det som ett lager i en tårta.. Mums!
Ha en fin dag! 🙂
Måste göras snart!
Nu har jag kikat in till dig några gånger så jag slänger upp en länk till dig på min sida, hoppas det är okej!
Hej! Vad roligt! Givetvis! Stor kram. 🙂
Hej!
Måste bara säga att dina recept och dina bilder är så inspirerande för en baknörd som mig! Ännu en gång har jag suttit och bläddrat bland recept alldeles för länge för att hinna med nån bakning. 🙂
Hoppas du får en härlig adventshelg!
Vad roligt att höra, det gör mig så glad! Tusen tack! 🙂 Ha en fin luciadag! Kram <3
Hej! Jag har gjord denna mousse 3gng nu. Första gången var den sååå god, len underbar. Andra 2gng jag har gjort den har den skurit sig när man har börjat vispa. Förstår inte vad som har hänt. Har du något tips vad jag kan ha gjort fel? Har använt bakchoklad.
Hej! Kan det vara så att grädden varit för kall alt. chokladen för varm? Om en varm choklad går ner i en kall grädde så hinner chokladen stelna och bli lite grynig.. Kram! <3