Godis

SYRLIGA JORDGUBBSREMMAR

Hej på er, fina hjärtan! ♥
Jag vill först och främst önska er en superfin Luciadag! 🙂
Jag och Robert ska strax åka över till mamma med hundarna och sedan ska vi hämta en kompis som vi ska ta med på Julmarknad i Wadköping.
Efter det ska vi hem hit för att laga god mat och baka lite. Blir mysigt.

Men innan dess vill jag dela med mig av ett förbättrat recept på Syrliga remmar.
Då det är många som haft problem med att sockret smälter så har jag tagit till mig all konstruktiv kritik och vänt den till något bra.
Så det är ett par smådetaljer som skiljer det nya receptet från de gamla.
Det är omgjort med tips från er läsare!
Så tillsammans har vi skapat det bästa receptet!! 🙂

12376116_10154426801442738_4733296654227310705_nJamen ser ni så goda de ser ut?
Det är en tjej som bakar mycket och tar så fina bilder!
Ni hittar hennes instagram här 🙂
Tack snälla för lånet av din fina bild!! ♥

Syrliga Jordgubbsremmar:
150 g Jordgubbar, frysta
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
 1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Tina sedan dina jordgubbar i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Jordgubbspuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp Jordgubbspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubbsblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna svalt i 2-3 dygn.

Mortla strösocker och citronsyra till garnering och häll ut det på ett fat.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.

Lägg ut Jordgubbsremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå svalt i 2 dygn.
Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning.
T.ex en sådan du torkar pasta på.. 🙂

När dina Jordgubbsremmar har vilat i två dygn så kan du lägga dem i en burk utan lock.
Förvaras torrt och svalt.

Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.

LYCKA TILL! ♥

Prova gärna mina andra Syrliga Godisremmar också:
Sura Hallonremmar
Nyttiga Bärremmar
Syrliga Citronremmar
Syrliga Limeremmar
Syrliga Blåbärsremmar

Använd gärna recepten på de syrliga remmar ovanför, men använd då istället samma tillvägagångssätt som till dessa Jordgubbsremmar! 🙂

Lite senare under dagen kommer första ”Läsarens Dag” upp.
Kram så länge, ha en fin Luciadag. ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martina
Martina
8 years ago

Gjorde dessa och dom blir verkligen goda! Men de blir ju rätt ”geléiga”, är de rätt när dom blir så?:)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Martina
8 years ago

Vad roligt att de blev goda! Ja, de är ju så med färskt godis. Om de får ligga i rumstemperatur i ett par dagar så blir de sega 🙂 Kram!

Jenny
Jenny
8 years ago

Hej hej
När du skriver svalt, är det rumstemperatur eller kallare du menar? Tänker att kylen nog är för kallt osv. Ska ge mig på detta fantastiska godis imorgon. 🙂 Tusen tack på förhand.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jenny
8 years ago

Hej! Vi har ett ganska svalt kök, men i rumstemperatur. Kanske inte direkt vid ett element utan mer det svalaste stället i hemmet. 🙂

Kram!

Alexandra
Alexandra
7 years ago

Blev bara socker på ena sidan så ovansidan hade stelnet på 2 dagar. ska det vara så?
Nu ska de ligga ett par dagar till.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Alexandra
7 years ago

Hej! Försök att vända på dem så att andra sidan stelnar också. Lägg dem gärna på ett galler. Vänd i sockret igen och låt sedan torka ordentligt. Kram <3

Martina
Martina
8 years ago

Gjorde dessa och dom blir verkligen goda! Men de blir ju rätt ”geléiga”, är de rätt när dom blir så?:)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Martina
8 years ago

Vad roligt att de blev goda! Ja, de är ju så med färskt godis. Om de får ligga i rumstemperatur i ett par dagar så blir de sega 🙂 Kram!

Jenny
Jenny
8 years ago

Hej hej
När du skriver svalt, är det rumstemperatur eller kallare du menar? Tänker att kylen nog är för kallt osv. Ska ge mig på detta fantastiska godis imorgon. 🙂 Tusen tack på förhand.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jenny
8 years ago

Hej! Vi har ett ganska svalt kök, men i rumstemperatur. Kanske inte direkt vid ett element utan mer det svalaste stället i hemmet. 🙂

Kram!

Alexandra
Alexandra
7 years ago

Blev bara socker på ena sidan så ovansidan hade stelnet på 2 dagar. ska det vara så?
Nu ska de ligga ett par dagar till.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Alexandra
7 years ago

Hej! Försök att vända på dem så att andra sidan stelnar också. Lägg dem gärna på ett galler. Vänd i sockret igen och låt sedan torka ordentligt. Kram <3

Martina
Martina
8 years ago

Gjorde dessa och dom blir verkligen goda! Men de blir ju rätt ”geléiga”, är de rätt när dom blir så?:)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Martina
8 years ago

Vad roligt att de blev goda! Ja, de är ju så med färskt godis. Om de får ligga i rumstemperatur i ett par dagar så blir de sega 🙂 Kram!

Jenny
Jenny
8 years ago

Hej hej
När du skriver svalt, är det rumstemperatur eller kallare du menar? Tänker att kylen nog är för kallt osv. Ska ge mig på detta fantastiska godis imorgon. 🙂 Tusen tack på förhand.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jenny
8 years ago

Hej! Vi har ett ganska svalt kök, men i rumstemperatur. Kanske inte direkt vid ett element utan mer det svalaste stället i hemmet. 🙂

Kram!

Alexandra
Alexandra
7 years ago

Blev bara socker på ena sidan så ovansidan hade stelnet på 2 dagar. ska det vara så?
Nu ska de ligga ett par dagar till.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Alexandra
7 years ago

Hej! Försök att vända på dem så att andra sidan stelnar också. Lägg dem gärna på ett galler. Vänd i sockret igen och låt sedan torka ordentligt. Kram <3

Martina
Martina
8 years ago

Gjorde dessa och dom blir verkligen goda! Men de blir ju rätt ”geléiga”, är de rätt när dom blir så?:)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Martina
8 years ago

Vad roligt att de blev goda! Ja, de är ju så med färskt godis. Om de får ligga i rumstemperatur i ett par dagar så blir de sega 🙂 Kram!

Jenny
Jenny
8 years ago

Hej hej
När du skriver svalt, är det rumstemperatur eller kallare du menar? Tänker att kylen nog är för kallt osv. Ska ge mig på detta fantastiska godis imorgon. 🙂 Tusen tack på förhand.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jenny
8 years ago

Hej! Vi har ett ganska svalt kök, men i rumstemperatur. Kanske inte direkt vid ett element utan mer det svalaste stället i hemmet. 🙂

Kram!

Alexandra
Alexandra
7 years ago

Blev bara socker på ena sidan så ovansidan hade stelnet på 2 dagar. ska det vara så?
Nu ska de ligga ett par dagar till.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Alexandra
7 years ago

Hej! Försök att vända på dem så att andra sidan stelnar också. Lägg dem gärna på ett galler. Vänd i sockret igen och låt sedan torka ordentligt. Kram <3

Lovisa
8 years ago

Heej Frida!

Gjorde din magiska chocolate chip cookie med nutella här : http://wallin.devote.se/blogs/30254293/nutella-chocolatechip-cake.htm

Den var precis så magisk som du sa att den skulle vara!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lovisa
8 years ago

Hej! Åh vad roligt att höra!! vilket snyggt inlägg och vilken fin blogg du har!! 🙂 kram!

Amanda
8 years ago

Ser jättegott ut, ska absolut testa detta!

Lisa
Lisa
8 years ago

I brist på torkställning lade jag mina på ett rent ungsgaller som jag ställde så det kom luft både över och under. Funkade väldigt bra för mej – å receptet är bara sååå bra

lina
lina
8 years ago

Ser i detta receptet att d inte står oljat bakplåtspapper. …hoppas d går bra ändå 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  lina
8 years ago

Det ska inte vara oljat.. 🙂 kram!

Martina
Martina
8 years ago

Gjorde dessa och dom blir verkligen goda! Men de blir ju rätt ”geléiga”, är de rätt när dom blir så?:)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Martina
8 years ago

Vad roligt att de blev goda! Ja, de är ju så med färskt godis. Om de får ligga i rumstemperatur i ett par dagar så blir de sega 🙂 Kram!

Jenny
Jenny
8 years ago

Hej hej
När du skriver svalt, är det rumstemperatur eller kallare du menar? Tänker att kylen nog är för kallt osv. Ska ge mig på detta fantastiska godis imorgon. 🙂 Tusen tack på förhand.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jenny
8 years ago

Hej! Vi har ett ganska svalt kök, men i rumstemperatur. Kanske inte direkt vid ett element utan mer det svalaste stället i hemmet. 🙂

Kram!

Alexandra
Alexandra
7 years ago

Blev bara socker på ena sidan så ovansidan hade stelnet på 2 dagar. ska det vara så?
Nu ska de ligga ett par dagar till.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Alexandra
7 years ago

Hej! Försök att vända på dem så att andra sidan stelnar också. Lägg dem gärna på ett galler. Vänd i sockret igen och låt sedan torka ordentligt. Kram <3

Nästa inlägg

Rustika Baguetter

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x