Godis, Julbak

Ischoklad med Apelsin

God morgon! ♥
Vilken stressig morgon det blev.
Fick ett samtal och måste nu åka iväg.
Och med mig har jag väledens godaste Ischoklad.
En ischoklad som bara smälter i munnen.
Jag som fullkomligt avskyr Ischokladen en köper i affären är däremot helt galen i min egen variant.
Så gudomligt god!
Tänkte att jag skulle hinna dela med mig av receptet på min bästa Ischoklad innan jag åker.

IMG_9622Denna är enkel att göra, kräver endast 3 ingredienser och knappt någon tid alls.
Det är ett sådant tacksamt julgodis att göra då det inte kräver någonting alls nästan.
Däremot får du världens godaste ischoklad tillbaka, om man säger så.. 😉

IMG_9636Nu har denna inte stelnat helt märkte jag när jag skulle ta bort formen.
Men står de i kylskåpet en stund så blir de hårda och fastnar då inte det minsta i formen.

Ischoklad med Apelsin, 20 st:
125 g Mörk Choklad, 70%
50 g Kokosfett
1 Apelsin, rivet skal

Gör så här:
Smält chokladen med kokosfettet på låg värme över ett vattenbad.
Riv ner apelsinskalet och rör om ordentligt.
Häll upp i ischokladformar och ställ i kylskåpet för att stelna.
Förvaras i en burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa in.

IMG_9623

Glöm inte att följa mig på Facebook & Instagram.

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta L
Lotta L
8 years ago

Du menar den där silvriga paketen i ”smörformat”?
Det var länge sen jag gjorde ischoklad! När jag gick i skolan var det ischoklad man alltid gjorde. Och det är mååånga år sen….
Detta kommer jag att göra!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta L
8 years ago

Ja, precis! Jamen då är det absolut dags för dig att göra lite Ischoklad! 🙂 Kram & Lycka till!

Lena
Lena
8 years ago

Hej! Har en massa kokosfett hemma. Har gjort citronkolor, men är inte så mycket för ischoklad. Har du något mer recept där man använder kokosfett? Tack för en super inspirerande blogg!

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
8 years ago

Hej! Måste det vara just kokosfett? Kan man använda margarin/flytande margarin?

fridasbakblogg
fridasbakblogg

Dessvärre är det Kokosfett som gäller för denna Ischoklad! Kram

Lotta
Lotta
8 years ago

Hej tror du man kan använda kokosolja istället för kokosfett..

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
8 years ago

Hej! Måste det vara just kokosfett? Kan man använda margarin/flytande margarin?

Sara (VÄRLDENS STÖRSTA SPN&TVD FAN)
8 years ago

Hej! Måste det vara just kokosfett? Kan man använda margarin/flytande margarin?

Nästa inlägg

Chokladbollar med Mjölkchokladtryffel

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x