Chokladbollar, Julbak

Chokladbollar med Mjölkchokladtryffel

Hej fina ni!
Har ni haft en fin start på första dagen i december månad?
Jag har haft en skön och effektiv förmiddag.
Min sambo började jobba idag så nu är det jag och hundarna som är hemma.
Skönt! Ensamtid på morgnar och förmiddagar är härligt! 🙂
Så idag har jag jobbat framför datorn och i köket.
Har en köttfärssås på långputtring på spisen nu, så därför tänkte jag passa på att kika in här med ett recept.
Och det recept ni ska få idag kommer få et att tappa hakan.
Jag vet faktiskt inte vilka ord jag ska använda för att beskriva mina chokladbollar.
Om det ens finns ord till det…

IMG_9683Jamen ser ni??
Nu är ju tryffeln visserligen inte så rinnig egentligen, men jag hade haft dessa bollar i frysen och värmde därför på dem en snabbis i micron.
Det resulterade i en rinnig tryffel när jag skar i dem. Men vad gör det? Det blev faktiskt godast så!

IMG_9688Alltså ni vet en härligt len mjölkchokladtryffel och en härligt krämig chokladboll.
VAD kan möjligtvis gå fel?

IMG_9696Nu ska ni få receptet.. 😉

Chokladbollar med Mjölkchokladtryffel, 15 st:
200 g Smör, rumsvarmt
1.75 dl Florsocker
0.75 dl Vatten
0.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Kakao
0.5 dl Oboepulver
8 dl Havregryn
+ 15 Mjölkchokladtryfflar – Recept

Gör så här:
Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och vaniljsocker fluffigt med elvisp.
Tillsätt kakao och oboy och vispa till en jämn kräm.
Tillsätt havregryn lite i taget och krossa det med elvispen på hög hastighet.
Vispa i havregryn tills du är nöjd.
Smeten ska vara lite kladdig, dock ska du kunna rulla bollar direkt.
Tag en kylskåpskall tryffel och rulla chokladbollssmet runtom, lättast är detta ifall du sköljer dina händer i kallt vatten mellan varje chokladboll.
Annars fastnas smeten på dina händer och då är det svårt att få till fina (och inte allt för stora) bollar.
Rulla dem sedan i pärlsocker och lägg i en burk med tätslutande lock.
Håller 1-2 veckor (beroende på hur färsk tryffeln är) i kylskåp.
Frys gärna in dem och tag fram efter behov.

IMG_9681Ät & NJUT! 🙂

Tips på andra Choklad- och Havrebollar:
Saffransbollar
Ljuvliga Havrebollar
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma
Nutellabollar
Chokladbollar med Nutellagömma
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Chokladmjölk
Chokladbollswhoopies med Hallonmousse

Glöm inte att följa mig på Facebook & Instagram.

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ISA
ISA
8 years ago

Herre-GUD! detta ska jag spara och tipsa om i min blogg. Chokladheaven <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  ISA
8 years ago

Gulledu! :-*

Anderd
Anderd
7 years ago

Tryffel? Har du svamp i chokladbollarna? Hittar inte inte det i receptet dock.
Undrar Anders lite konfust

Nästa inlägg

Godsaker från November

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x