Choklad, Kakor, Småkakor

Chokladkakor med kolakräm & salt

Hej på er, fina ni! ♥
Idag har jag haft en mysig dag i köket. Lugnt och skönt.
Än är dagen inte slut, men jag tänkte kika förbi här innan jag fortsätter.
Ska göra en krämig lasagne till middag idag.
En av mina absoluta favoriträtter.. 🙂
Men det är ingen lasagne jag ska blogga om idag.
Idag ska ni få ett recept på goda kakor..

IMG_9241Chokladkakor med karamelliserad mjölk och flingsalt.
HUR gott?!
En av de godaste kakor jag smakat på väldigt länge måste jag säga.
Så ljuvligt goda!

IMG_9232Jamen kolla in denna kaka! Vem vill inte sätta tänderna i denna?
Dessa kakor har jag faktiskt inte bakat efter eget recept.
Jag har nämligen bakat efter ett recept av fantastiska Linda Lomelino. ♥

IMG_9226Nu ska ni få receptet, som kan vara lite svårt att tyda här ovan..

Chokladkakor med karamelliserad mjölk, 14 st:
55 g Smör
2 dl Farinsocker
1 stort Ägg
3 msk Kakao
2.25 dl Vetemjöl
0.25 tsk Salt
0.25 tsk Bakpulver
50 g mörk Choklad
1.5 dl Karamelliserad mjölk
+ Flingsalt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad, rör ner farinsocker och kakao.
Rör ner ägget.
Blanda vetemjöl med bakpulver och salt, rör ner det i smörsmeten.
Arbeta ihop en smidig deg.
Plasta in och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
Rulla 14 bollar á 25 gram.
Gör en grop i varje boll och fyll den sedan med karamelliserad mjölk.
Täck över kolan med ett litet lock som du gör av den sista degen.
”Förslut” locket med bollen ordentligt.
Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt svalna en aning innan du lyfter dem från plåten.
Förvara dessa kakor i en tätslutande burk med lock.

IMG_9238LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
8 years ago

Hur gör man karamelliserad mjölk? Eller är det något man köper på burk?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
8 years ago

Antingen kan man köpa Sötad kondenserad mjölk och koka den bukren i vatten i 2-3 timmar så att mjölken då blir karamelliserad. Annars kan du köpa karamelliserad mjölk i din matvarubutik. Kan även stå ”dulce de leche” på burken. Brukar finnas i bakhyllorna! Kram

julia
julia
8 years ago

Hur länge håller dem sig?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  julia
8 years ago

Jag hade mina i en kakburk i två veckor och de var supergoda efter det! Så åtminstone två veckor. Men skulle rekommendera dig att frysa in dem ifall du inte ska äta dem snarast möjligt. Kakor är alltid godast superfärska! Kram.

Sabina
Sabina
8 years ago

Hejsan.jag har fått en beställning att göra dessa kakorna. Hur räknar man ut hur mycket det kostar? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sabina
8 years ago

Hej! Hur mycket det kostar att baka dessa kakor? Eller hur menar du? 🙂

Alice
Alice
6 years ago

Hej! Vad menas med ”stort” ägg?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Alice
6 years ago

Ett stort ägg 🙂 Det finns ju små, medium och stora! Har du små ägg så kan du ta två! Kram <3

Rebecka
Rebecka
5 years ago

Hej! Kan man ersätta ägget med något? Tyvärr allergisk. Kram 🙂

Olivia
Olivia
4 years ago

Hej! Gör det något om degen vilar längre än 30 minuter?

Nästa inlägg

Citronkola

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x