Kladdkakor och Brownies

Chocolate Chip Cookie KLADDKAKA

Oh, herre..
Vet ni? Idag har jag bakat (och ätit) den godaste Kladdkakan någonsin, enligt mitt tycke.
En Chocolate chip cookie Kladdkaka.
Chocolate Chip cookie och Kladdkaka i ETT.
Det känns som att det inte blir så mycket bättre än detta. Det var SÅ gott.

IMG_8759Ser ni? Det ser ut som en Jätte-CCC. Bara det liksom..

IMG_8766Sambon var inte sen med att hugga in, det är en sak som är säker..
Vi var faktiskt ute i Svärmors hus idag. Ingen var hemma där och då passade vi på att låna lite porslin till fikat.
Det är inte lätt att fota bakverk när allt vårt porslin fortfarande ligger nerpackat i kartonger.
Om en och en halv vecka står vi i vår nya lägenhet och packar upp allt. Åh, som jag längtar.
Tror minsann att jag ska bjuda våra flyttmedhjälpare på denna kladdkaka.. 🙂

IMG_8769Om jag inte hade mått så illa efter all mat + en stor bit kladdkaka så hade jag nog ätit upp hela kakan själv.. Ha ha.
Efter en varsin lika stor bit så hamnade jag och sambon i den värsta av matkoma. Vi kunde inte röra oss.
Så typiskt oss att alltid äta för mycket bara för att det är gott! He he..
Men ärligt, vem skulle möjligen kunna motstå en bit av denna Kladdkaka?

IMG_8771Det bästa förutom den ljuvliga smaken?
Det är att en kladdkaka ALLTID går fort att baka.
Alla ingredienser blandas i en skål, hälls upp i formen , gräddas en kvart ca. och poff så har du en kladdkaka.
Hur bra är inte det, egentligen? ALLA har tid att baka en kladdkaka. 🙂

Chocolate chip cookie Kladdkaka, 8 bitar:
100 g Smör
2 Ägg
1.25 dl Farinsocker
0.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, farin- och strösocker.
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet.
Rör ner 2 dl av Chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen hamnar i botten av kakan annars.
Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen.
Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.
När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna.
Låt svalna.

IMG_8779Servera gärna med lite lättvispad grädde. ♥

LYCKA TILL! ♥

Subscribe
Notify of
guest
58 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linnea
Linnea
5 years ago

Hej!
Vad kan man använda istället för farinsocker?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linnea
5 years ago

Råsocker & muscovadosocker till exempel, eller lite sirap! :)) kram.

Linnea
Linnea
5 years ago

Hej!
Vad kan man använda istället för farinsocker?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linnea
5 years ago

Råsocker & muscovadosocker till exempel, eller lite sirap! :)) kram.

Linnea
Linnea
5 years ago

Hej!
Vad kan man använda istället för farinsocker?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linnea
5 years ago

Råsocker & muscovadosocker till exempel, eller lite sirap! :)) kram.

Linnea
Linnea
5 years ago

Hej!
Vad kan man använda istället för farinsocker?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linnea
5 years ago

Råsocker & muscovadosocker till exempel, eller lite sirap! :)) kram.

Nathalie
Nathalie
6 years ago

Åååh så gott! ❤️

Sofie
Sofie
5 years ago

Såg farligt gott ut! Detta måste jag bara prova, det vattnas ju i munnen

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofie
5 years ago

Den ÄR farligt god! 😀 Kram!

Moa
Moa
5 years ago

Såg bilderna på instagram och var tvungen att kolla här… Asså mitt sötsug just nu…

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Moa
5 years ago

Gulledig! Kul att du hittade hit! Kram <3

Sofie
Sofie
5 years ago

Gjorde den igår men hade hälften mörk choklad och hälften marabou kvikklunsh, sååå gott med det salta och krispiga från maraboun! 😀

Katarina
Katarina
5 years ago

Gud vad det ser gott ut! Tycker du själv att kakan blir godare efter att den kylt ner, eller typ på följande dag? Har funderat på att baka den imorgon men servera först på lördag, hur skulle du rekommendera? Tack redan på förhand om du hinner svara!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Katarina
5 years ago

Hej! Ja, en natt i kylskåpet gör den inget illa, snarare tvärtom! Blir superbra! 🙂 Kram!

Alva
Alva
5 years ago

Vart köper du chokladknappar?

Katarina
Katarina
5 years ago

Tack för ditt snabba svar! Det var det jag tänkte men ville vara säker. Tror att kakan ändå hade gått åt även om jag hade bakat den på samma dag, så god som den ser ut! Mum! Många kramar och hälsningar från Finland! Imorgon ska det bakas! 🙂

Johanna
Johanna
5 years ago

Min blev så tunn 🙁 vet du vad jag kan ha gjort för fel? Formen har samma mått..

Emelie
Emelie
5 years ago

Ska det bra smält smör?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Emelie
5 years ago

Ja, smält smör ska det vara! 🙂

Ida
Ida
5 years ago

Hej Frida!Tror du att man kan göra denna kaka som en kaka i burk? Eller går inte det med tanke på att sockret ska blandas med ägg? 🙁

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ida
5 years ago

Hej! Det funkar!! Kram

Ida
Ida
5 years ago

Följdfråga.. Kan jag då hälla i alla torra ingredienser i burken, och sen bara tillsätta ägg och smör? Eller måste stegen göras ”var för sig”. Tacksam för svar!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ida
5 years ago

Hej! Bäst blir det nog då ifall du rör ner ägg och sedan smör efter det! Lycka till! 🙂 kram!

Linnea
Linnea
5 years ago

Hej!
Vad kan man använda istället för farinsocker?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linnea
5 years ago

Råsocker & muscovadosocker till exempel, eller lite sirap! :)) kram.

Cathlim
Cathlim
4 years ago

Ska ägg & socker röras ihop med visp eller för hand?:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cathlim
4 years ago

Rör ihop med visp eller spatel, för hand. 🙂 Kram!

Mariane Björnell
Mariane Björnell
4 years ago

Hej!!
Om man skulle vilja ha vanlig mörk choklad är det lika mycket i vikt då man tar ?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mariane Björnell
4 years ago

Hej! Ja, eller det avgör du själv. Du kan ta precis så mycket choklad du önskar! Lycka till. Kram <3

Kajsa
4 years ago

Funkar det att göra den dagen innan? Ska den stå täckt i kylen över natten då? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kajsa
4 years ago

Den funkar att göra dagen innan!! Ja, lägg lite plats över! Kram <3

Rianne
Rianne
4 years ago

Såg receptet på facebook idag och var ju bara tvugen att prova direkt! Verkligen helt underbar!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rianne
4 years ago

Vad roligt att du gillade den!! 🙂 Kram fina du!

Frida
Frida
4 years ago

Hej!! Var köper du chokladknapparna?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida
4 years ago

Hej! Jag köper dem på Citygross, coop, ica 🙂 Kram!

Cattis
Cattis
4 years ago

Går det att frysa in den här kladdkakan? Behöver nämligen förbereda 7st för att det ska räcka och kan inte göra det samma dag. Men blev så sugen på denna!

Jenny
4 years ago

Hej Frida!

Har skrivit till dig någon gång tidigare. Jag har ganska nyligen börjat med en bakblogg och testar många av dina recept. Jag tänkte fråga om det är okej att jag lägger ut recepten på bloggen, skriver alltid att det är från din blogg givetvis!

Älskar din blogg förövrigt, kikar in här varje dag för inspiration, du är grym!

Ha en bra dag, Jenny!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
4 years ago

Hej fina Jenny! Givetvis är det okej så länge du länkar!! Lycka till med bloggen! Stor kram. <3

Ann
Ann
4 years ago

Hej, funkar det att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl? 🙂

Amanda
Amanda
4 years ago

Hej frida! Jag skulle vilja baka denna, men glutenfri. Har du något förslag på vad jag byter till för bästa resultat? :))

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Amanda
4 years ago

Hej! Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Jag vet att Semper har en mix som är super! Lycka till. Kram <3

Inger Högberg
Inger Högberg
4 years ago

Åh den här var jättegod. Bjöd svägerskan och familjen på den igår och alla älskade den. Hälsa Robert att även Bosse åt…han brukar inte gilla gosaker…älskar dina recept mvh Inger Högberg

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Inger Högberg
4 years ago

Hej! Åh, vad roligt att höra att ni gillade den! Tack snälla för dina fina ord! Robert hälsar så glatt tillbaka. Ha en toppenfin dag! Kram <3

Nathalie
Nathalie
4 years ago

Ser så mycket fram emot att testa denna, men undrar om det räcker med en chokladknapp påse för 2,5dl eller om det krävs fler? Kram!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Nathalie
4 years ago

Jag tror att det är ca. 2 dl i en sådan påse om jag inte minns helt fel. Men det räcker med en påse, det gör ingenting om det blir några knappar mindre! 🙂 Kram. <3

Caroline
Caroline
4 years ago

Hej. Ser supergoooo ut!! Måste prova!
Fråga: Är graderna vanlig ugn eller varmluft? Om ej varmluft, vilka grader gäller då?
Tack!!

moa
moa
4 years ago

hej! jag har testat att göra denna kladdkaka två gånger nu och den har blivit misslyckade båda gångerna.. Den första gången bytte jag ut mjölet mot glutenfritt och trodde att den blev torr på grund av det. Så den andra gången gjorde jag precis som det stod u receptet, men hade bara inne den i 13 minuter. Även denna kom ut torr. Har du någon aning om vad det kan bero på och vad jag kan göra för att lyckas? Vill verkligen smaka denna kladdkaka!
Tack!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  moa
4 years ago

Hej! ÅH, vad tråkigt!! Vet du? Jag tror att din ugn är mer effektiv än min = gräddar på högre temperatur. Så, prova att sänka ugnen till ca- 150°C och håll koll på kakan när den är i ugnen. Hoppas att det ska funka nu! Stor kram. <3

Simon Nordström
Simon Nordström
Reply to  Frida Skattberg
2 years ago

Var noga att kolla så du inte har den på varmluft för då gräddar den snabbare. Och tänk på att inte används för stor form heller för då blir den för tunn och då stämmer inte tiden heller

Emeliè
Emeliè
4 years ago

Hejsan, går det göra denna kladdkaka i långpanna, med samma resultat?
Isåfall hur många gånger kan man behövda dubbla receptet?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emeliè
4 years ago

Hej! Dubbla en gång och håll koll på den när den är i ugnen! Kram 🙂

Manal
Manal
4 years ago

Hej
Jag har en fråga kan man byta ut farinsockret mot något annat om man inte har farinsocker

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Manal
4 years ago

Råsocker funkar! 🙂 Kram!

Frida
Frida
3 years ago

Första exemplaret står i ugnen, smeten var sjukt god så tror kakan är det med! Men fungerar den att göra med glutenfritt mjöl? Nåt speciellt isåfall som ger bästa resultat då? 🙂

Gottegrisen
Gottegrisen
3 years ago

Hej,

Jag vill med stolthet meddela dig att vi är två töser som nu kommer att ta del av din fantastiska receptur. Med glädje vill jag tacka dig och Amelia för denna möjligheten! Hoppas att Gud kommer välsigna dig med fler toppen recept. Puss o Kram TiTi

Richard Blomqvist
Richard Blomqvist
3 years ago

Fantastiskt recept! Funkar varje gång. Tillsätt en klunk kylarvätska för en extra kick ;)Tack Amelia

Nästa inlägg

Bärremmar / Fruktläder

58
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x