• Hem
  • Blogg
  • Kategorier
  • Youtube
  • Om Frida
  • Webbshop
Allmänt, Frukt och bär  /  October 13, 2015

Bärremmar / Fruktläder

by Frida Skattberg

Hej på er!
Jag fick en fråga av en bloggläsare här om dagen.
“Undra hur många kilo socker din blogg innehåller?”.
Ha ha, ja du..
Det är en hel del kan jag lova. Allt är sockersött här.
Liksom en sådan där sockersöt värld som inte finns mer än i sagor.
I alla fall så kommer ni därför att få ett recept idag som inte innehåller något annat socker än möjligtvis lite Fruktsocker.
Jag har många gånger fått önskningar om att blogga om nyttiga recept också.
Så idag kommer ett sådant. Ett nyttigt recept. Utan socker och andra onödiga tillsatser.

öööööFruktläder. Eller som jag gillar att kalla de – Bärremmar.
Godisremmar på ett nyttigare vis. LJUVLIGT goda.

öJamen tänk er att få äta godis varje dag. Till frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmat.
UTAN att få minsta dåligt samvete?
Det är precis vad du kan göra ifall du svänger ihop dessa remmar.
Det enda du behöver är… Bär.
Om bären är sura kan du mixa ner en halv banan, men det är absolut inget måste.
Surt godis har ju aldrig varit fel, eller hur?

öööJag har gjort en sats med Röda vinbär och en sats med blåbär.

Bärremmar:
500 g Bär
0.5 Banan – valfritt

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper och sätta ugnen på 50°C.
Mixa bären till en slät puré – mixa ner bananen om du vill ha lite sötma.
Bred ut bärpuréen på plåten.
Torka mitt i ugnen i 4-5 h, tiden varierar beroende på hur effektivt ugn du har. Det kan även ta 6-7 h. När Fruktlädret inte längre är det minsta kladdigt så är det klart.
Sätt en sked i springan så att luckan är lite öppen hela tiden.
Det gör du endast för att släppa ut all fukt.
Klipp lädret till remmar och förvara i tätslutande burk med lock.

ööööööö

LYCKA TILL! ♥

Tags

  • Bärremmar
  • Fridas Bakblogg
  • Fruit roll ups
  • Fruktläder
  • Fruktremmar
  • Godisremmar
  • Nyttiga godisremmar
  • Nyttigt godis

Post navigation

KANELBULLENS DAG
Chocolate Chip Cookie KLADDKAKA

21 comments

  • Maria
    October 13, 2015

    Går det bra med frysta bär?

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 13, 2015

      Ja, det funkar jättebra! 🙂

      Reply
  • Bella
    October 13, 2015

    Hur länge ska ugnsluckan vara på glänt?

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 13, 2015

      Det beror egentligen på hur mycket fukt det blir av frukten eller bären. Ibland har jag en sked i springan till luckan hela tiden och ibland öppnar jag luckan med jämna mellanrum för att släppa ut den fukt som bildats. Hur du än gör så kan det inte bli fel på den fronten. Kram 🙂

      Reply
  • Daisy
    October 13, 2015

    Hej, finns det fortfarande ställen man kan gå till för att plocka bär som är så mycket godare än dem som finns i affären.??? Gärna tips på det, tack på förhand

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 14, 2015

      Jag vet tyvärr inte vart du kan plocka bär nu i höst. Men däremot finns det svenska fina, frysta bär i affärerna. De bären är goda! 🙂

      Reply
  • Karin
    October 14, 2015

    Kan man använda frysta bär?? Något spec man bör tänka på isf. 🙂

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 14, 2015

      Frysta bär funkar jättebra! Om du vill kan du låta de rinna av ett par timmar innan, men det är inget måste. Vattnet i bären absorberas ju ändå i ugnen, se bara till att vädra ut fukten ur ugnen. Kram! 🙂

      Reply
  • Cissy
    October 14, 2015

    Hur många grader ska ugnen vara på?

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 14, 2015

      50 grader som det står i receptet! 🙂

      Reply
  • Lisa
    October 14, 2015

    Doppar du dem i socker sedan?
    Ser väldigt gott ut.

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 15, 2015

      Nej! Dessa ska inte doppas i någonting alls. De ska vara som de är. 🙂 Kram!

      Reply
  • vera
    October 16, 2015

    Å vad gott! Fint också när du gjort både röda och mörka rullar.

    Reply
  • Lotta
    October 16, 2015

    Kan man använda jordgubbar?

    Reply
  • Ida
    October 16, 2015

    Ser spännande ut, kanske får prova det!

    Reply
  • Alice
    November 3, 2015

    Behöver man andvända färska bär?

    Reply
  • Anna
    November 26, 2015

    Hur lång (på ett ungefär) är hållbarheten på remmarna?

    Reply
    • fridasbakblogg
      November 26, 2015

      Hej! Oj, hur lång som helst skulle jag säga! Jag har haft bärremmar hemma i ett halvår som är fullt ätbara fortfarande.. 🙂

      Reply
  • Maria
    November 28, 2015

    Hej
    Ska de förvaras i kyl el rumstemperatur??

    Reply
    • fridasbakblogg
      November 29, 2015

      Rumstemperatur 🙂

      Reply
  • Jenni
    December 14, 2015

    Spelar det någon roll om det är varmluftsugn eller inte? Tänkte mest på fukten

    Reply

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com