Allmänt, Frukt och bär

Bärremmar / Fruktläder

Hej på er!
Jag fick en fråga av en bloggläsare här om dagen.
”Undra hur många kilo socker din blogg innehåller?”.
Ha ha, ja du..
Det är en hel del kan jag lova. Allt är sockersött här.
Liksom en sådan där sockersöt värld som inte finns mer än i sagor.
I alla fall så kommer ni därför att få ett recept idag som inte innehåller något annat socker än möjligtvis lite Fruktsocker.
Jag har många gånger fått önskningar om att blogga om nyttiga recept också.
Så idag kommer ett sådant. Ett nyttigt recept. Utan socker och andra onödiga tillsatser.

öööööFruktläder. Eller som jag gillar att kalla de – Bärremmar.
Godisremmar på ett nyttigare vis. LJUVLIGT goda.

öJamen tänk er att få äta godis varje dag. Till frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmat.
UTAN att få minsta dåligt samvete?
Det är precis vad du kan göra ifall du svänger ihop dessa remmar.
Det enda du behöver är… Bär.
Om bären är sura kan du mixa ner en halv banan, men det är absolut inget måste.
Surt godis har ju aldrig varit fel, eller hur?

öööJag har gjort en sats med Röda vinbär och en sats med blåbär.

Bärremmar:
500 g Bär
0.5 Banan – valfritt

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper och sätta ugnen på 50°C.
Mixa bären till en slät puré – mixa ner bananen om du vill ha lite sötma.
Bred ut bärpuréen på plåten.
Torka mitt i ugnen i 4-5 h, tiden varierar beroende på hur effektivt ugn du har. Det kan även ta 6-7 h. När Fruktlädret inte längre är det minsta kladdigt så är det klart.
Sätt en sked i springan så att luckan är lite öppen hela tiden.
Det gör du endast för att släppa ut all fukt.
Klipp lädret till remmar och förvara i tätslutande burk med lock.

ööööööö

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
8 years ago

Går det bra med frysta bär?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Maria
8 years ago

Ja, det funkar jättebra! 🙂

Bella
Bella
8 years ago

Hur länge ska ugnsluckan vara på glänt?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Bella
8 years ago

Det beror egentligen på hur mycket fukt det blir av frukten eller bären. Ibland har jag en sked i springan till luckan hela tiden och ibland öppnar jag luckan med jämna mellanrum för att släppa ut den fukt som bildats. Hur du än gör så kan det inte bli fel på den fronten. Kram 🙂

Daisy
Daisy
8 years ago

Hej, finns det fortfarande ställen man kan gå till för att plocka bär som är så mycket godare än dem som finns i affären.??? Gärna tips på det, tack på förhand

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Daisy
8 years ago

Jag vet tyvärr inte vart du kan plocka bär nu i höst. Men däremot finns det svenska fina, frysta bär i affärerna. De bären är goda! 🙂

Karin
Karin
8 years ago

Kan man använda frysta bär?? Något spec man bör tänka på isf. 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Karin
8 years ago

Frysta bär funkar jättebra! Om du vill kan du låta de rinna av ett par timmar innan, men det är inget måste. Vattnet i bären absorberas ju ändå i ugnen, se bara till att vädra ut fukten ur ugnen. Kram! 🙂

Cissy
Cissy
8 years ago

Hur många grader ska ugnen vara på?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Cissy
8 years ago

50 grader som det står i receptet! 🙂

Lisa
Lisa
8 years ago

Doppar du dem i socker sedan?
Ser väldigt gott ut.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lisa
8 years ago

Nej! Dessa ska inte doppas i någonting alls. De ska vara som de är. 🙂 Kram!

vera
8 years ago

Å vad gott! Fint också när du gjort både röda och mörka rullar.

Lotta
Lotta
8 years ago

Kan man använda jordgubbar?

Ida
Ida
8 years ago

Ser spännande ut, kanske får prova det!

Alice
Alice
8 years ago

Behöver man andvända färska bär?

Anna
Anna
8 years ago

Hur lång (på ett ungefär) är hållbarheten på remmarna?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
8 years ago

Hej! Oj, hur lång som helst skulle jag säga! Jag har haft bärremmar hemma i ett halvår som är fullt ätbara fortfarande.. 🙂

Maria
Maria
8 years ago

Hej
Ska de förvaras i kyl el rumstemperatur??

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Maria
8 years ago

Rumstemperatur 🙂

Jenni
Jenni
8 years ago

Spelar det någon roll om det är varmluftsugn eller inte? Tänkte mest på fukten

Nästa inlägg

KANELBULLENS DAG

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x