Varför välja mellan Chokladsnitt & Kolasnitt, när du kan få båda i samma kaka?
Kola:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Choklad:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop alla ingredienser till kakorna i två olika bunkar (en för kola och en för choklad)
3. Dela varje deg i 8 delar och rulla ut dem till tunna längder.
Lägg varannan ljus- och mörk. Fyra längder trycks ihop bredvid varandra.
4. Gaffla kakorna och grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
5. Låt svalna en aning, skär i snitt och låt sedan svalna helt innan du flyttar på dem.
Snittkakor kan man väl aldrig få för många av? Eller? De är ju så fruktansvärt goda. Och kan varieras i all oändlighet!!! Bloggen ska ju spegla dig så jag tycker du ska fortsätta med snittarna. Det är ju DU som bakar och bestämmer
Åh älskar kolakakor, håller med om att man inte kan få för mycket av de då det finns så himla många olika varianter. Ska testa dom här med choklad. Låter supergott!!
Ser goda ut! Kan man ta bakpulver istället för bikarbonat? Hur mycket i så fall?
De blir dock inte lika spröda med bakpulver, men det funkar. Ta dubbla mängden bakpulver mot bikarbonat! Kram
Det står bakepulver i reseptet, er det 1 tsk bikarbonat som skal i??
Hej! Nej, det är inte bikarbonat. Det är bakpulver 🙂 Kram!