Snittkakor

Sega Kola/Choklad- snittar

Skärmavbild 2017-08-03 kl. 19.50.57
Varför välja mellan Chokladsnitt & Kolasnitt, när du kan få båda i samma kaka?

Kola:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Choklad:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop alla ingredienser till kakorna i två olika bunkar (en för kola och en för choklad)
3. Dela varje deg i 8 delar och rulla ut dem till tunna längder.
Lägg varannan ljus- och mörk. Fyra längder trycks ihop bredvid varandra.
4. Gaffla kakorna och grädda dem sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
5. Låt svalna en aning, skär i snitt och låt sedan svalna helt innan du flyttar på dem.

 LYCKA TILL! ♡
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milkandacookie
5 years ago

Snittkakor kan man väl aldrig få för många av? Eller? De är ju så fruktansvärt goda. Och kan varieras i all oändlighet!!! Bloggen ska ju spegla dig så jag tycker du ska fortsätta med snittarna. Det är ju DU som bakar och bestämmer

tvåkakor
5 years ago

Åh älskar kolakakor, håller med om att man inte kan få för mycket av de då det finns så himla många olika varianter. Ska testa dom här med choklad. Låter supergott!!

Magdalena
Magdalena
5 years ago

Ser goda ut! Kan man ta bakpulver istället för bikarbonat? Hur mycket i så fall?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Magdalena
5 years ago

De blir dock inte lika spröda med bakpulver, men det funkar. Ta dubbla mängden bakpulver mot bikarbonat! Kram

Linda
Linda
2 years ago

Det står bakepulver i reseptet, er det 1 tsk bikarbonat som skal i??

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
2 years ago

Hej! Nej, det är inte bikarbonat. Det är bakpulver 🙂 Kram!

Nästa inlägg

Smulpaj med Blåbär & Citron

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x