Hej på er mina fina vänner!
Nu var det ett par dagar sedan jag kikade in här.
Anledningen till det är att jag har varit på semester. På Öland.
Jag tidsinställde inlägg för en vecka, sedan blev det 4 dagars vila.
Jag hade datorn med mig ner till Öland, även internet, men jag kunde inte motivera mig till att sitta inne i husvagnen vid datorn när solen stekte och det var 30 grader utanför dörren.
Och så kände jag att jag faktiskt hade SEMESTER! I fyra ynka dagar var jag helt ledig från allt jobb. SÅ härligt!
Men nu är vi hemma igen och jag är i full gång med bakning, bloggning och andra projekt. Känns underbart. Har verkligen saknat det.
Jag tänkte skriva ett inlägg om mina dagar nere på Öland lite senare. Nu ska det handla om en ljuvlig Blåbärspaj med Citron.
Citron och Blåbär är en slående kombination. Det är verkligen drömgott tillsammans. Och denna paj blev bara helt perfekt.
Jag har faktiskt en liten bit paj kvar i frysen som jag ska tina upp och mumsa på lite senare.
Smulpaj med Blåbär & Citron:
2 dl Vetemjöl
1.5 dl Havregryn
2.5 msk Strösocker
100 g Smör
–
4.5 dl Blåbär
1 Citron, rivet skal
3 msk Strösocker
–
Servera med Vaniljsås/Vaniljglass
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 220°C.
Nyp ihop Vetemjöl, havregryn, strösocker och smör till en smuldeg.
Blanda blåbär, citronskal och strösocker i en ugnssäker form.
Smula över smuldegen och grädda pajen mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna en aning innan du serverar den.
Klart du skulle njuta av lite ledig tid 🙂 Åh denna paj låter otroligt god, måste testa den 🙂