God eftermiddag fina vänner!
Vilken härlig dag jag har haft idag.
Massa bus ute i trädgården med hundarna i morse som vilken morgon som helst.
Sedan började jag med maten, köttfärssås som skulle få puttra länge, länge på spisen.
Jag bjöd över min pappa på lunch och sedan bar det iväg till Hedemora där vi köpte Västeråsgurka, tomater och plockade en hink med jordgubbar.
Vi mötte även svärmor för en god glass i solen. Supermysigt!
Nu är vi hemma igen, sambon gör sig redo för att åka till sin pappa och jag ska jobba. Har massor jag vill hinna med innan det blir mörkt.
Bland annat ska jag marinera Jordgubbar, lägga in gurka på två olika vis, baka kärleksmums och syltsnittar.
Men innan jag börjar så vill jag dela med mig av receptet på dagens lunch. SÅ gott!
Det är faktiskt på riktigt den godaste köttfärssås jag någonsin ätit, och tro mig när jag säger att jag ätit en hel del olika köttfärssås i mitt liv.. 😉
Vad går egentligen upp mot en köttfärssås som fått puttra i en gryta på spisen i ett par timmar? Inte mycket, om ni frågar mig.
Fridas köttfärssås, 6 port:
450 g Nötfärs
1 pkt Bacon
1 stor Gul Lök
3 Vitlöksklyftor
1 stor Röd Paprika
0.5 Chili
1 burk Tomatkross med Chilismak
1 burk hela Plommontomater
3 msk Tomatpuré
2.5 msk Kalvfond, koncentrerad
1 Köttbuljongtärning
1 dl Vattem
1 dl Vispgrädde
Salt + Svartpeppar efter smak
3 msk Färsk Basilika
+ Olja att steka i
Gör så här:
Börja med att värma upp oljan i din gryta, på hög värme.
Skär bacon i lagom stora bitar, hacka gul lök, vitlök, paprika och chili i småbitar.
När oljan är het så tillsätter du allt som du hackat. Fräs en stund.
Tillsätt sedan köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
Häll på tomatkross, plommontomater, tomatpuré, kalvfond, vatten och grädde.
Tillsätt sedan buljongtärningen och kryddorna, utom den färska basilikan.
Låt puttra under lock i minst en timme, gärna längre.
Tillsätt den färska basilikan innan servering.
Servera med en god pasta!
Låter himlans gott, särskilt nu när det kurrar i magen. Ska testas! Kul med lite nya varianter av sån “vanlig mat”. Receptet låter intressant och inte alltför dumt 🙂
Hej! Vad roligt att du vill prova receptet. Visst är det kul och oftast välbehövligt med variation på sina gamla vanliga säkra kort i köket.. Jag försöker variera mig så mycket jag kan men ofta blir det en rätt jag är säker på, tyvärr.. 🙂 kram!
Hej! Förra julen, på din gamla blogg tror jag du hade ett recept på riktigt goda småbröd som jag nu inte kan hitta! Har letat förgäves. De hade pepparkakskryddor, tror jag, och sedan rullade man dem i kanelsocker innan gräddning. Sega utanpå och mjuka inuti. Ljuvligt goda och jag önskar jag hade sparat receptet! Vet du vilka jag menar? Kan du länka till receptet?
Tack på förhand!
åh, du kan inte bara baka utan laga mat med.. 😉 gud så gott det verkar!