Åh, vad det är härligt att gå i skogen nu.
Det kryllar av blåbär, hallon, smultron och svamp. Framförallt blåbär.
På en kvart plockar man ihop en hel hink i stort sett. Underbart!
Jag plockade lite blåbär när jag var ute med hundarna i skogen här om dagen och senare på kvällen svängde jag ihop ett gäng Blåbärsmuffins.
Det är dem ni kommer att få recept på idag! 🙂
Jag fullkomligt älskar Blåbärsmuffins.
De är mina absoluta favoriter. SÅ himla gott!
Och dessa blev de godaste jag någonsin bakat.
Om ni gillar blåbär så måste ni provbaka dessa!
Blåbärsmyffins med Mandelspån, 12 st:
150 g Smör
1.5 dl Strösocker
2 Ägg
1 krm Vaniljpulver
0.5 dl Gräddfil
3 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2.5 dl Blåbär
Mandelspån
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa rumsvarmt smör med socker vitt och poröst.
Rör ner äggen, ett i taget.
Blanda vaniljpulver med vetemjöl och bakpulver, vänd sedan ner det i smeten.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Strö lite vetemjöl över blåbären och tryck sedan ner dem i formarna.
Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
LYCKA TILL! ♡
Supergoda men jag missade gräddfilen, när ska den i?
Jättegoda! Jag böt ut blåbären mot hackad mjölkchoklad ♡ Men du har inte skrivit när man ska lägga i gräddfilen. Tack för alla supergoda recept!
Mums! Åh, tack. Det ska jag ändra på genast! Kram <3