Kakor

Engla-Majas Himmelska Chokladbiskvier – Gästbloggare

Hej alla fina läsare! ♥
Jag som denna gången har fått äran att gästblogga här hos Frida heter Engla-Maja och är 15 år. Att baka är mitt stora intresse och har vart länge. Men det var inte fören lite mer än ett år sedan jag började göra något av det. Den sommaren gjorde jag mitt egna lilla sommarjobb, jag skrev ihop ett erbjudande på kakor och delade sedan ut det i alla brevlådor i samhället där jag bor. Folk nappade och det blev väldigt mycket bakat.
Jag startade även upp en bakblogg för att dela med mig av det goda jag skapade hemma i köket.

Idag har jag fortfarande kvar bloggen, den kan du gå in på HÄR. Jag har jobb på ett café och tycker att det är superkul. Jag har även vart med i ett reportage i Sveriges största baktidning, Hembakat, samt haft med några recept i bakböckerna ”Himmelskt gott”. Det går framåt hela tiden, vilket är så roligt!

Vill du läsa och veta mer om mig och mina bakverk kan du gå in på min blogg, för nu tänker jag berätta om min favoritkaka istället, chokladbiskvier.

IMG_1234För mig är det som att komma till himlen när jag tar en tugga av en biskvi.
Den lena och goda chokladkrämen bara smälter i munnen och chokladen knäcks så härligt, och den sega mandelbottnen gör att det blir en perfekt kombination.
Du måste verkligen testa dessa!

IMG_1238Jag är ganska så pysslig av mig och därför är detta min favoritkaka att baka, och också att äta som jag tror ni förstått.
Men det är inte så krångligt egentligen att baka biskvier. Man gör först bottnen som är en maräng med mandelmassa i.
Sedan gör man fyllningen som i det här fallet är en smörkräm med chokladsmak.
Till sist doppar man kakan i choklad och låter den stelna.
Servera gärna något till, tex jordgubbar, gärna plockade i ett eget jordgubbsland.

IMG_1228Jag gillar inte nötter egentligen men biskvier älskar jag, så även om du inte gillar nötter kommer du att gilla dessa, det lovar jag dig!
Nu har det blivit mycket text så nu ska ni äntligen få receptet på mina favoritkakor, biskvier!

Ca 35st

Mandelbotten
400g mandelmassa
2½ dl strösocker
3 äggvitor

Smörkräm
300g rumsvarmt smör
2¼ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
5 äggulor
3 msk kakao

Garnering
300 g mörk choklad
2-3 msk kokosfett

Mandelbotten: Sätt ugnen på 175˚. Börja med att separera äggen, spara äggulorna eftersom du ska ha de i krämen sedan. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Vispa mandelmassa, strösocker och äggvitorna fluffigt och poröst. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Häll sedan smeten i en sprits och använd en slät tyll. (Har du ingen spritspåse går det bra att klicka ut smeten med en sked.) Spritsa sedan ut smeten på plåtarna till släta runda kakor. Ta lite vatten på ett finger och släta till kakorna så blir de ännu finare. Låt de stå och torka i rumstemperatur i 30 minuter.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter, tills de har fått en fin gyllenbrun färg.

Dra bort bakplåtspappret från plåten så snabbt som möjligt och lägg bakplåtspappret med kakorna på en blöt handduk, så släpper kakorna lättare från pappret sedan. Låt dem kallna.

Smörkräm: Vispa smöret mjukt och fluffigt. Tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker och vispa ännu lite till tills du har en slät kräm. Tillsätt en äggula i taget och rör ihop till en fin smörkräm. Häll till sist i kakaon och blanda väl.

Bred sedan krämen på kakornas undersida. Det lättaste sättet är att klicka ut smeten på  mitten av kakan och sedan dra med en spatel eller liknande mot kanterna.

Ställ kakorna i frysen i ca 15 minuter, så att de blir lättare att doppas i chokladen sen.

Garnering: Under tiden som biskvierna står i frysen så smälter man chokladen.

Bryt ⅓ av chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med kokosfettet över vattenbad.

Hacka den resterande chokladen till små bitar. När all choklad har smällt häller du i den hackade chokladen och rör om tills du har en slät och fin choklad. Nu har du en perfekt temperatur att doppa biskvierna i.

Ta ut biskvierna ur frysen och doppa ner dem i chokladen så att all smörkräm är täckt. Jag tycker det är enklast om man tar en smal grilltång i plast och klämmer försiktigt fast kakan och doppar sedan ner i chokladen. Låt chokladen rinna av lite och vänd snabbt upp kakan.

Ställ dem i kylskåpet så de stelnar.

Kakorna går utmärkt att frysa, ta upp de ca 20 minuter innan servering.

IMG_1236Biskvier är perfekt att ge bort som present. Lägg dem i en fin påse eller kartong och ge bort till nån du gillar!

IMG_1241

Kram på er och Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Blåbärsmuffins

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x