Idag är jag tillbaka på jobbet efter ett par lediga dagar.
Vi har varit i Skåne på Cross-SM som även blev en romantisk liten minisemester, olyckligtvis med ett tråkigt slut då min sambo vred sönder knät i sista heatet och blev sjukskriven ett tag nu efter en himlans massa läkarbesök.
På onsdag får vi veta mer exakt vad som är fel i knät, det ska bli skönt så att han kan bli bra igen, förhoppningsvis inför nästa tävling som är Enduro-SM.
Det var bara jag, Robert & Wille som åkte iväg första gången med husvagnen.
De andra hårbollarna fick stanna hemma hos mamma och storebror i Örebro.
Varför vi endast tog med oss Wille var för att han var nykastrerad och behövde vara under uppsikt hela tiden.
Han älskar att springa lös och har sällan koppel, gissa om han älskade att springa på stranden i Furuboda, och få doppa tassarna i havet? Det var underbart och så härligt att se honom så pass pigg trots op.
Vi hade det så bra i Skåne att vi faktiskt överväger att flytta dit. På riktigt. Öland framstår inte alls på samma vis i våra ögon längre.. Nu ska ni få ett recept på någonting som jag gjorde av ett par “överblivna” kexchoklad i husvagnen. 🙂
Är det någonting som jag älskar så är det att svänga ihop bakverk som går fort, har svårighetsgrad 0, typ och blir sådär fantastiskt gott. Så gott att gästerna tror att du stått i köket i flera timmar.
Dessa bakelser tar knappt femton minuter att svänga ihop, och då har de stått 5 minuter i kylskåpet också.
De är SÅ goda och har fått högsta betyg av de som fått smaka.
Ingen ugn krävs, endast en spis eller mikrovågsugn.
Perfekt att svänga ihop i sommarstugan, husvagnen eller varför inte på stormköket?
Ni kan omöjligt ha ens någon ursäkt över huvud taget för att inte prova dessa!
Kexchokladskålar med Chokladganache, grädde & bär, 8 st:
8 Chokladskålar
Chokladganache
2 dl Vispgrädde
Färska bär
Gör så här:
Börja med att ställa ut alla chokladformar på ett serveringsfat.
Fördela chokladganchen jämnt i alla formar.
Ställ i kylskåpet ett par minuter.
Vispa grädden och klicka ut den på ganachen.
Dekorera med färska bär.
Kexchokladskålar, 8 st:
3 st Kexchoklad á 60 gram
30 g Smör
+ 8 formar av aluminium
Gör så här:
Börja med att smälta smöret.
Krossa kexchokladen i en skål.
Häll över det smälta smöret och rör om.
Fördela smulet i formarna och tryck ut med tummarna.
Ställ i kylskåpet tills de stelnat och tag sedan ur dem ur formarna.
Chokladganache:
100 g Mjölkchoklad
0.5 dl Vispgrädde
Gör så här:
Värm vispgrädden i en liten kastrull på spisen eller i en skål i mikron.
Hacka chokladen och rör ner den i den varma grädden.
Låt svalna en aning.
LYCKA TILL! ♡
Går dom att frysa?
Hej, kan man förbereda chokladskålarna och fylla den med ganachen och låta stå kylskåpskallt dagen innan tills dagen efter!?
Svar ja! Låt de stå framme en stund innan servering bara så att ganachen hinner mjukna en aning. Kram! <3