Hej på er! Har ni också regn och rusk hos er?
Här har det regnat nästan hela dagen, men nu när jag satte mig vid datorn så såg jag att solen skiner genom molnen.
Det passar bra för snart ska jag bege mig ut i skogen för lite blåbärsplockning.
Jag är förmodligen sist här i Dalarna med att plocka blåbär. Tur att det är ett riktigt blåbärsår i år då, så att det räcker till oss som är lite sena också.
Men hörni, nu ska det inte handla om blåbär. Inte om bär över huvud taget faktiskt.
Det ska handla om en kaka. En mjuk, kladdig, seg och ljuvligt god kaka fylld med choklad och Nutella..
Denna kaka är den godaste kaka jag någonsin ätit. Någonsin!
Den slår alla andra mjuka kakor med hästlängder.
Jag har bakat denna ett flertal gånger, men aldrig med nutella. Varför har jag inte gjort det tidigare?
Den är så god att jag inte vill dela med mig, jag hoppas nästan att sambon stannar i garaget länge med sin bror så att jag hinner mumsa i mig hela kakan själv..
Japp, så god är den!
Jag är så glad över detta recept. Mitt bästa recept! Ni måste prova!!
Chocolate chip Nutella cake, 10 bitar:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Brunt farin strö
1 dl Strösocker
3 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
2 dl Chokladknappar alt. hackad choklad, mörk
2.5 dl Nutella
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 20 cm, med bakplåtspapper.
Vispa smör och farin- samt strösocker fluffigt.
Tillsätt äggen och vispa ihop.
Rör ihop vaniljsocker med mjöl och bakpulver, arbeta ner det i smörblandningen.
Tillsätt chokladen, spara några bitar, arbeta ihop smeten.
Smält nutellan på låg värme över vattenbad eller i mikron.
Bred ut häften av kaksmeten i formen så att hal botten täcks.
Häll över nutelllan och bred ut den över kaksmeten.
Klicka ut den sista smeten och bred ut den försiktigt över nutellan.
Strö över den sista chokladen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Kanterna ska vara fasta och mitten lite lös.
Låt kakan svalna innan du tar bort kanten av formen.
Servera lite ljummen, gärna med en skopa vaniljglass.
LYCKA TILL! ♡
Älskar din blogg. Den är så inspirerande. Funderar själv på att starta bakblogg, men skulle vilja lära mig lite mer kring fotografering av bakverk. Dina bilder är ju så fina så jag undrar om du skulle kunna ha en typ “fotokurs” här på bloggen där du berättar vad man ska tänka på när man fotar bakverk. Stor kram
Tack snälla! Vilken rolig idé, nappar direkt! Klart jag ska knåpa ihop en fotokurs! 🙂 Kram!
Har du något tips på vad man kan använda istället för nutella om man är nötallergiker? 🙂 Såg så himla gott ut!
Antingen ingenting alls, det blir också oerhört gott. Massa extra chokladbitar kan du ha i. Eller någon annan chokladkräm du älskar? Kram! 🙂
Vart hittar du chokladknappar? 🙂
I de allra flesta matvaruaffärer, de står vid ingredienserna bland chokladen! 🙂
Moa- Jag har sett chokladknappar på Ica på bakavdelningen vid chokladen, påsar med 150 g choklad 🙂
Ska smöret smältas? Helt fantastisk blogg du har för övrigt 😀
Nej, det ska vara rumstempererat! Tack snälla raring! Kram på dig. <3
Smöret ska inte smältas, det ska vara rumstempererat! Tack snälla du. Kram på dig! 🙂
Provade att baka kakan men den blev väldigt torr! Något fel i receptet eller har jag gjort något fel?
Hej! Torr är det sista den ska vara.. Men det kan givetvis ha att göra med att din ugn kanske är lite mer effektiv än min, att den blir varmare trots att vi har samma grader på.. Smöret smälte du inte va? Kram!
Jag testade göra denna kakan men den blev ljus eftersom det inte är kakao eller något så den blev ljus med mörka prickar (av chokladknapparna) men på dina bilder ser själva kakan brun ut, har jag gjort rätt?
Hej! Använde du brunt Farinsocker? Det är det som ger kakan sin färg. Kram!
Hej! Vad gör jag för fel om det blir mer smet än Nutella och att den blir lite torr, inte alls lika kladdig som din..känns som mina chokladknappar jag hade i överst smälte inte..Har dock en ny ugn och den blev såhär på bara 20 minuter..Mvh Anna
Hej! Håller på och bakar denna kaka i skrivandes stund, ska bli jättespännande att smaka på den! Måste bara säga att jag kom på nu när jag satte in den i ugnen att jag glömde av saltet, det står inte med någonstans i beskrivningen när det ska i, va? Därför glömdes det bort, men det ska nog bli nästan lika gott ändå 😉 kanske kan ändras i beskrivningen så inga fler glömmer bort det 🙂 eller om det är jag som ser dåligt, haha!
Tack för bästa bakbloggen! Älskar den 🙂
Går det att byta ut vetemjölet mot något annat så stt kakan blir glutenfri ?
Blev helt eld och lågor över denna kaka! Bakade den direkt när jag hittade den till mig och en kompis, vi blev båda besvikna. Den är väldigt väldigt söt och trots att vi båda älskar nutella så var vi bara inte alls förtjusta i denna 🙁
Hej! Hoppas att ni hittar en annan kaka som ni tycker om bättre! Kram
Använde du ljusa eller mörka chokladknappar? De jag har hemma är 70% kakao blir det för kraftig chokladsmak då? Skall bli spännande detta
Mörka! 70% blir toppen! Kram <3
Jag, eller snarare min familj, ääälskar det här receptet och så fort jag frågar vad jag ska baka svarar mamma alltid denna, haha. Älskar dina recept!
Men åh! Vad roligt att höra!! 🙂 Kram på er! <3