Bröd

Pizzasticks

IMG_6148Hej på er raringar!
Vilka sommardagar vi haft alltså, så himla varmt.
Jag har knappt klarat av att ens se ugnen dessa dagar, fy sjutton vad svettigt det är att stå i köket när det är 30+ grader utomhus.
Och vi har förmiddagssol i köket och så eftermiddagssol i kontorsrummet som ligger intill köket vilket gör att det blir varmt i köket även då.
Så från 08 på morgonen till 18-19 på kvällen är det inte roligt att befinna sig i vårt kök.
Men i morse svängde vi ihop lite Pizzasticks som vi hade med oss till svärmor idag när vi var ute på hennes brygga och badade.
Så himla mysigt. Därför är bilderna så enkla också, vi hade inte med oss massa detaljer att ha med i bilderna.
Men jag tror inte att det hade spelat någon roll hur bilderna sett ut, det finns inga bilder i världen som skulle göra dessa godbitar rättvisa.
De är så himla goda! SÅ goda! Perfekt att ta med på sommarens alla picknickar eller till stranden.

IMG_6146Jag lovar er att de kommer göra succé hos både stora och små.
Våra gick åt som smör i solsken idag på bryggan. Poff, så var de slut.
Det är ett väldigt gott betyg! 🙂

Pizzasticks:
25 g Jäst
2 dl Vatten, fingervarmt
0.75 dl Olivolja
1 tsk Salt
5-7 dl Vetemjöl

Garnering:
3 msk neutral Matolja
1 stor Vitlöksklyfta, alt. två små
250 g Ost
0.5 dl hackad Gräslök
2 msk hackad Chili
Flingsalt

Gör så här:
Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, olja och salt.
Rör ut jästen ordentligt och tillsätt sedan mjölet lite i taget.
Kör degen med degkrokar i maskin eller med elvisp tills den släpper från bunkens kanter.
Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk, kavla ut den till storleken av en plåt.
Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg över den utkavlade degen.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Tryck hål med fingrarna över hela degen.
Blanda olja med pressad vitlök och pensla över hela degen.
Strö över ost och sedan gräslök, chili och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter, tills brödet fått en gyllene färg.
Låt svalna helt och skär det sedan i jämnstora ”stavar”.

Dessa pizzasticks går utmärkt att frysa in och plocka fram efter behov.
Förvara dem annars i en plastpåse i kylskåpet eller skafferiet.
Tag med till stranden, ät och njut!

IMG_6156

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
8 years ago

Ser riktigt goda ut 🙂 Tycker dina bilder är fina, jag gillar när det inte är för mycket annat på bilderna utan gillar när det är maten som är i fokus, lätt att det blir för mycket annars 😉

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sara
8 years ago

Tack snälla du! Ja, jag blev glatt överraskad över hur fina bilderna faktiskt blev trots att jag inte hade annan rekvisita med mig. Det är roligt att ta lite olika bilder och i olika miljöer. Det kan bli bra även när det är som allra enklast. Kram på dig! 🙂

Emelie
Emelie
8 years ago

Det ser helt otroligt gott ut! Har du något recept på pizzabullar?
Kan man låta dom stå i plastpåse över helgen och ändå äta dom på måndag? Om jag alltså gör dom på torsdagen?

Nästa inlägg

Frozen Jordgubbscheesecake på Kladdkakebotten

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x