Cheesecake

Frozen Jordgubbscheesecake på Kladdkakebotten

IMG_6103En bild säker mer än 1000 ord, har jag hört.
Denna bild säger mer än så till och med.
En fryst Jordgubbscheesecake på en kladdkakebotten.
VAD kan möjligtvis gå fel? – Ingenting!

IMG_6116Denna cheesecake är den godaste Cheesecake jag någonsin ätit och bakat.
Den är underbart god. Så ljuvlig!
Det finns ingenting som skulle beskriva sommar på ett fat bättre än denna kaka.

öIMG_6139Nu ska ni få receptet. ♥

Kladdkakebotten:
185 g Smör
3 Ägg
3.5 dl Strösocker
2.5 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker

Fyllning:
200 g Philadelphiaost
1.5 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
3 Äggulor
6 dl Vispgrädde
75 g Vit Choklad, fint hackad
0.5 l Jordgubbar

Gör så här:
För kladdkakan: Börja med att sätta ugnen på 180°C och smöra- samt mjöla en springform på 26 cm.
Smält smöret, blanda alla ingredienser till en jämn smet och häll upp det i formem.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kanterna ska vara fasta men mitten ska ”vobbla” lite när du skakar på formen.
Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp.

Vispa upp grädden till fyllningen och ställ åt sidan.
Rör ihop philadelphia med strösocker, vaniljsocker och en äggula i taget.
Rör ner den hackade chokladen i färskostsmeten.
Vänd ner den vispade grädden.
Mosa jordgubbarna med en gaffel och vänd ner dem i gräddblandningen.
Vänd runt ordentligt.
Häll upp smeten i formen ovanpå kladdkakan och ställ in i frysen i minst 4-5 h, gärna över natten.
Tag fram kakan en stund innan serverings så att den blir lättare att skära i.

IMG_6113

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jenny
jenny
8 years ago

Det här ska jag testa! Hur tror du att det skulle funka i stället för ”vanlig” tårta till en födelsedag?

Karins Kök
8 years ago

Gud så mycket gott du bakar! Och den här cheesecaken ser farligt god ut

Alexandra
Alexandra
8 years ago

Denna har jag tänkt göra till mitt 25 års kalas men det är inte innan september,går det och göra med frusna jordgubbar eller är det färska som gäller?

Ada
Ada
8 years ago

Hej

Ett toppen recept 🙂 Jag hade inga färska jordgubbar hemma så jag testade med frysta och det blev suveränt! Tina jordgubbarna i mikron och mosa dem sedan med gaffel. Häll över dem i en sil så att vattnet kommer ut och blanda dem sedan med färskostsmeten. Hade även i några krossade Digestivekex och det smakade gudomligt 🙂

Frida Gerebrink
6 years ago

Gjorde den här förra veckan och det var inte sista gången. Smidig att göra men framför allt himlans god. Uppskattades rejält av både familjen och vänner! Så god kladdkakebotten och väldigt gott med när man får en vit chokladbit i munnen. Tack för receptet, du är kalasbra!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frida Gerebrink
6 years ago

Åh vad roligt att höra! Tack själv snälla du! <3

Henrietta
Henrietta
6 years ago

Undrar vad det bruna man ser i kakan är? Ser jättegod ut…

Malin
Malin
6 years ago

Hej, gjorde denna till nyårsmiddagen igår. Frös den i 7,5h men ändå flöt den ut och blev glass-soppa på hela bordet 🙁 Den var väldigt god ändå, men undrar vad som kan ha gått fel?

Åsa
6 years ago

Gjorde dessa till nyår men i muffinsformar och pimpade smeten med lite champagneessens – så gott och uppskattat! Tack för alla goda recept!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Åsa
6 years ago

Åh, så fint! Vad roligt att det uppskattades! Kram

Linda
Linda
6 years ago

Kan man ha denna smarriga tårta i frysen 2 månader innan den ska ätas?

Tacksam för svar//Linda

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
6 years ago

Det funkar! Kram 🙂

Zerina
Zerina
6 years ago

Hej
Vad menas med att både smöra och mjöla formen, jag har aldrig använt mjöl så?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Zerina
5 years ago

Smöra och mjöla- istället för smöra och bröa. Så använd mjöl istället för ströbröd 🙂 Kram!

Lisa
Lisa
5 years ago

Ser sååå smarrig ut, tänkte göra denna till nyår….imorgon… men stämmer det med 185 g smör i kladdkakan? Låter mycket?

Ida
Ida
4 years ago

Hej,
Jag har tänkt baka detta till midsommar. Hur många portioner kan man beräkna att en kaka räcker till. Hittar inte det i receptet.

Nästa inlägg

Grovt filmjölksbröd

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x