Mat

Hemgjord Pizza

IMG_5655Hej på er mina fina vänner. ♥
Idag måste jag få dela med mig av mitt recept på Hemgjord Pizza.
Denna pizza gjorde jag igår och det blev utan tvekan den godaste pizza som jag någonsin ätit.
Någonsin. Tveklöst. Det enda jag saknade var oxfilé, men det hade jag ingen hemma igår så det fick bli en vegetarisk variant. Hur gott som helst.
Jag ska göra denna pizzadeg, tomatsås och pizzasallad till helgen då min sambo kommer hem.
Han älskar hemgjord pizza och vill gärna ha en med mycket mozarella, tomat, oxfilé, lök och massa vitlök.
Så i helgen blir det Pizzakalas här hemma. Måste bjuda in lite nära och kära också.
Alla förtjänar att få smaka på denna pizza!

IMG_5644På pizzan är det ett laget hemgjord Tomatsås.
Väldigt enkel och oerhört god. Tomatkross med chilismak ger den det lilla extra.

Tomatsås:
1 burk Krossade tomater med Chili, 400 g
1 stor Vitlöksklyfta
1 stor Gul lök
3 msk Olivolja
1.5 msk Oregano, torkad
1 krm Svartpeppar
0.5 tsk Salt

Gör så här:
Häll tomatkross, olja och kryddor i en kastrull.
Hacka den gula löken fint och tillsätt den tillsammans med pressad vitlök i tomatkrosset.
Sätt på medelhög värme och låt puttra i 5 minuter.
Ställ åt sidan och låt svalna.

IMG_5652Hemgjord Pizzasallad är ett måste, inte sant?
Fast om jag ska vara ärlig så blev pizzan så god att pizzasalladen knappt blev avsmakad igår.. 🙂

Pizzasallad:
400 g Vitkål, strimlad
2 msk Matolja
2 msk Ättika, 12%
2 msk Strösocker
2 krm Salt
1 krm Svartpeppar
Lite italiensk Salladskrydda & Oregano

Gör så här:
Lägg den strimlade kålen i ett durkslag och slå över kokande vatten, detta gör vitkålen lite mjuk.
Lägg sedan över den i en stor bunke och tillsätt resterande ingredienser, blanda väl.
Om du önskar kålen ännu lite mjukare så kan du banka på den med en mortel, det gör att ättikan kan träna in i kålen lite fortare vilket i sin tur gör kålen mjuk och god.
Sätt plast över skålen och ställ den i kylskåpet i ett par timmar innan servering.
Den kan med fördel stå i kylskåpet över natten innan den ska serveras.

IMG_5626Och nu till det bästa – Pizzabotten!
Det är den som gör hela pizzan. Så god blev den!
Och det är viktigt att inte låta sig skrämmas av att den får mycket färg.
Det är när den blir lite bränd i kanterna som den är som allra, allra godast.

Pizzadeg:
25 g Jäst
3 dl Vatten, kallt
3 msk Olivolja
7-8 dl Vetemjöl
1.5 tsk Salt

Gör så här:
Börja med att smula jästen i en bunke och häll sedan över vattnet.
Tillsätt olja, vetemjöl och salt.
Knåda för hand i 10-15 minuter, tills du får en fin och elastisk deg.
Om den är för kladdig så tillsätter du mer mjöl.
Låt jäsa i bunken under en bakduk i 2 h.

Sätt ugnen på 250°C.
Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord.
Dela den på mitten och arbeta ut två stora, runda pizzor.
De blir nästan lika stora som en ”normalstor” plåt.
Lägg bottnarna på bakpapperklädda plåtar.
Låt jäsa i 5 minuter innan du förgräddar dem i 6-7 minuter längst ned i ugnen.
Tag ut och låt svalna en aning.

Nu är det dags att lägga på fyllning.
Du börjar med tomatsås, sedan massor med ost och till sist det du nu vill ha på.
Jag hade 1/2 paprika 1/2 gul lök och lite basilikablad på mina pizzor.

Grädda en pizza i taget i den övre delen av ugnen i 10-12 minuter.
Vill du ha en mjukare botten så drar du ner på tiden i ugnen.
Men jag hade till och med lite längre än 12 minuter i ugnen just för att jag älskar krispiga kanter och god, frasig botten.

IMG_5618Sedan är det bara att slicea upp din pizza och börja njuta!

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda Assarsson
8 years ago

pizza är ju supergott 🙂

Jag brukar göra denna pizza minst ett par gånger i veckan!!
Enkelt, gott och nyttigt 🙂

http://lindaassarsson.blogg.se/2015/april/min-favoritpizza.html

Nästa inlägg

Fryst Yoghurtbräck

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x