Hej på er! ♥
På er begäran har jag idag bakat en Somrig tårta som passar perfekt till Midsommar.
En så kallad ”naked cake” vilket så klart betyder ”naken tårta”.
Det är otroligt enkelt att göra denna tårta. Speciellt eftersom att den faktiskt inte ska spacklas.
Den är otroligt fräsch i smaken och väldigt somrig och god.
Om ni inte redan förstått det så får ni nu veta att jag älskar att dekorera med blommor.
Och nu står syrénen i full blom ute, vad passar bättre då än att dekorera med dessa små, ätbara blommor?
Eftersom att de går att äta så får var och en av de som äter tårtan välja om de vill ha kvar dem eller peta bort.
En enkel tårta med två olika fyllningar och lite, liiite vispgrädde som jag styrkt utanpå för att få den rustika känslan.
Och även för att jordgubbar- och blommor ska sitta kvar och inte rulla runt.
Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga lilla tårta.
Tårtbotten:
6 Ägg
3 dl Strösocker
1.5 dl Vetemjöl
1.5 dl Potatismjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 24 cm med bakplåtspapper, höga kanter.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst med elvisp på högsta hastighet i 5 minuter.
Rör ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner de i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
Stickan ska vara torr när kakan är klar.
Låt svalna helt och dela sedan i tre delar.
Fyllning:
300 g Jordgubbar
1 msk Strösocker
3 dl Lemoncurd, recept här
+ 3 dl Vispgrädde – till garnering
Gör så här:
Skiva jordgubbarna och blanda dem med strösockret i en skål, låt stå en stund.
Bred på 1.5 dl Lemoncurd på första anslaget som du lagt på ett tårtfat.
Lägg över hälften av jordgubbarna.
Lägg på nästa anslag och gör om samma procedur med lemoncurd och jordgubbar.
Lägg på sista anslaget.
Vispa upp grädden och stryk upp tårtan lite slarvigt.
Dekorera tårtan med färska bär och fina blommor om så önskas.
Hej Frida! En riktig toppen blogg du har alltså! Bara undrade om hur hög kanten på springformen måste vara ungefär?
Hejsan! Tack snälla, rara! 🙂 Jag har en ”normalhög” springform som jag klär med bakplåtspapper så att formen blir dubbelt så hög. Vad kan det vara, 10 cm extra? Kram!
Hej Frida! En riktig toppen blogg du har alltså! Bara undrade om hur hög kanten på springformen måste vara ungefär?
Hejsan! Tack snälla, rara! 🙂 Jag har en ”normalhög” springform som jag klär med bakplåtspapper så att formen blir dubbelt så hög. Vad kan det vara, 10 cm extra? Kram!
Hej Frida! En riktig toppen blogg du har alltså! Bara undrade om hur hög kanten på springformen måste vara ungefär?
Hejsan! Tack snälla, rara! 🙂 Jag har en ”normalhög” springform som jag klär med bakplåtspapper så att formen blir dubbelt så hög. Vad kan det vara, 10 cm extra? Kram!
Hej Frida! En riktig toppen blogg du har alltså! Bara undrade om hur hög kanten på springformen måste vara ungefär?
Hejsan! Tack snälla, rara! 🙂 Jag har en ”normalhög” springform som jag klär med bakplåtspapper så att formen blir dubbelt så hög. Vad kan det vara, 10 cm extra? Kram!
Ser jättegod ut!
Skulle inte du kunna ha en frågestund här på bloggen? Gärna en där du svarar på både personliga frågor och bakfrågor!
Klart jag kan ha en frågestund! Det kommer upp i helgen! :-*
Hej! Stämmer det att det bara är ägg i tårtbotten? Ingen smör/fett eller annan vätska?
Det stämmer!
Hej Frida! En riktig toppen blogg du har alltså! Bara undrade om hur hög kanten på springformen måste vara ungefär?
Hejsan! Tack snälla, rara! 🙂 Jag har en ”normalhög” springform som jag klär med bakplåtspapper så att formen blir dubbelt så hög. Vad kan det vara, 10 cm extra? Kram!