Vad passar egentligen bättre på kalas, en helgdag eller kanske till midsommar än en enkel och god Kladdkaketårta?
Jag kan inte komma på mycket som egentligen slår det.
Kladdkaka med bra Chokladsmak, massor med Vaniljgrädde och Jordgubbar.
Ingenting kan gå fel! Kladdkakan är alltid lika populär.
Denna gjorde åtminstone succé här hemma tidigare idag.
Det är en kladdig, men ej rinnig, kladdkaka med ljuvliga små Centergömmor.
Ja, den är helt enkelt supersmarrig!
Ser ni Centergömman?
SÅ gott!
Som de flesta av er redan vet så älskar jag Godisgömmor i bakverk.
Jag blir som ett barn på julafton när jag skär i en kladdkaka och det är godis i. Godis! Mums!
Kladdkaka:
150 g Smör, smält
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
1 Centerrulle
Garnering:
2 dl Vispgrädde
Jordgubbar
Chokladspån
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj- och mjöla en springform, 20 cm.
Rör ihop ägg och strösocker.
Tillsätt de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret.
Rör ihop en jämn och klumpfri smet.
Häll upp i formen och tryck ner alla centergodisar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite om du skakar på formen.
Låt kakan svalna helt och stjälp sedan upp den på ett fat.
Vispa grädden och bred den över kakan.
Strö över jordgubbar och lite chokladspån.
Först och främst, fantastisk blogg, fantastiska bakverk och du verkar SÅ härlig!
Måste bara fråga… Du bakar ju mycket och äter väll antagligen också ngt gott varje dag, provsmakar smet etc… Hur fan kan du va så smal som du är? Vore drömmen för mig som tränar varje dag o sköter kost exemplariskt men som ändå har svårt att hålla vikten… Vad är hemligheten haha? 😉
Kram på dig
Tack raring! Vad glad jag blir 🙂 Sanningen är den att jag aldrig har kunnat gå upp i vikt. Det är en kamp för mig då mitt BMI ligger låååångt under den “normala” kurvan. Jag väger just nu 48 kilo och försöker tappert gå upp i vikt! Kram på dig. 🙂
Älskar din blogg och dina bakverk!!!
En löjlig fråga bara… Ang ugnen, 175 grader men på vilken? = tecknet eller grill tecknet?? 🙂
Och jag älskar så söta läsare som du! Tack snälla 🙂 =-tecknet. Alltså över- och undervärme. Det använder jag i alla mina recept om inget annat anges. Kram på dig! 🙂
Hej,
Jag undrar, det står vaniljgrädde i texten, men i receptets ingredienser endast grädde? Vad blir godare o hur mycket vanilj ska jag ha i vaniljgrädde?
Tack för en massa härliga recept !
Gott! Funkar den att frysa in?
Hej Frida, gud så gott det ser ut. Kan man göra den dagen innan? Själva kakan och dagen den ska serveras vispa grädden och lägga på samt garnera.
Hej! Ja, du kan göra denna dagen innan. 🙂 Kram!
Gud vad gott det ser ut Frida. Kan jag göra kakan dagen innan den ska serveras och dagen den ska serveras vispa grädden och lägga på samt garnera?