Blandat, Kladdkakor och Brownies

Kladdkaketårta

IMG_5754Vad passar egentligen bättre på kalas, en helgdag eller kanske till midsommar än en enkel och god Kladdkaketårta?
Jag kan inte komma på mycket som egentligen slår det.
Kladdkaka med bra Chokladsmak, massor med Vaniljgrädde och Jordgubbar.
Ingenting kan gå fel! Kladdkakan är alltid lika populär.

IMG_5737Denna gjorde åtminstone succé här hemma tidigare idag.
Det är en kladdig, men ej rinnig, kladdkaka med ljuvliga små Centergömmor.
Ja, den är helt enkelt supersmarrig!

IMG_5741

IMG_5778Ser ni Centergömman?
SÅ gott!
Som de flesta av er redan vet så älskar jag Godisgömmor i bakverk.
Jag blir som ett barn på julafton när jag skär i en kladdkaka och det är godis i. Godis! Mums!

Kladdkaka:
150 g Smör, smält
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
1 Centerrulle

Garnering:
2 dl Vispgrädde
Jordgubbar
Chokladspån

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj- och mjöla en springform, 20 cm.
Rör ihop ägg och strösocker.
Tillsätt de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret.
Rör ihop en jämn och klumpfri smet.
Häll upp i formen och tryck ner alla centergodisar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite om du skakar på formen.
Låt kakan svalna helt och stjälp sedan upp den på ett fat.
Vispa grädden och bred den över kakan.
Strö över jordgubbar och lite chokladspån.

IMG_5771

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Olga
Olga
8 years ago

Först och främst, fantastisk blogg, fantastiska bakverk och du verkar SÅ härlig!
Måste bara fråga… Du bakar ju mycket och äter väll antagligen också ngt gott varje dag, provsmakar smet etc… Hur fan kan du va så smal som du är? Vore drömmen för mig som tränar varje dag o sköter kost exemplariskt men som ändå har svårt att hålla vikten… Vad är hemligheten haha? 😉
Kram på dig

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Olga
8 years ago

Tack raring! Vad glad jag blir 🙂 Sanningen är den att jag aldrig har kunnat gå upp i vikt. Det är en kamp för mig då mitt BMI ligger låååångt under den ”normala” kurvan. Jag väger just nu 48 kilo och försöker tappert gå upp i vikt! Kram på dig. 🙂

Stephanie
Stephanie
8 years ago

Älskar din blogg och dina bakverk!!!
En löjlig fråga bara… Ang ugnen, 175 grader men på vilken? = tecknet eller grill tecknet?? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Stephanie
8 years ago

Och jag älskar så söta läsare som du! Tack snälla 🙂 =-tecknet. Alltså över- och undervärme. Det använder jag i alla mina recept om inget annat anges. Kram på dig! 🙂

Erika
Erika
8 years ago

Hej,

Jag undrar, det står vaniljgrädde i texten, men i receptets ingredienser endast grädde? Vad blir godare o hur mycket vanilj ska jag ha i vaniljgrädde?

Tack för en massa härliga recept !

AMS
AMS
8 years ago

Gott! Funkar den att frysa in?

Emma
Emma
5 years ago

Hej Frida, gud så gott det ser ut. Kan man göra den dagen innan? Själva kakan och dagen den ska serveras vispa grädden och lägga på samt garnera.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
5 years ago

Hej! Ja, du kan göra denna dagen innan. 🙂 Kram!

Emma
Emma
5 years ago

Gud vad gott det ser ut Frida. Kan jag göra kakan dagen innan den ska serveras och dagen den ska serveras vispa grädden och lägga på samt garnera?

Nästa inlägg

Citron- och Jordgubbstårta

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x