Blandat, Surdeg

Starta en Surdeg, dag 1

IMG_5529Nu tänkte jag dra igång en liten utmaning som jag hoppas att ni vill hänga med på!
Vi ska tillsammans starta en varsin surdegskultur (surdegsgrund) som vi sedan kommer kunna baka ljuvligt goda bröd och bullar på.
Är ni med mig?

Surdegskultur:
1 dl Vatten, fingervarmt
0.5 dl Rågmjöl, fint ekologiskt
0.5 dl Vetemjöl, ekologiskt
+ En glasburk som rymmer 0.5 l, minst.
+ En gaffel att röra om med.

IMG_5531Ös i vatten och de båda mjölsorterna i burken.

IMG_5538Rör om ordentligt så att det inte finns några spår av mjölklumpar.
Konsistensen ska vara ”tjock pannkakssmet”.

IMG_5542Lägg på locket, men förslut det inte helt, utan låt det ligga på löst.

Ställ nu burken på en varm plats, ca. 22 grader.

Nu har ni klarat av dagens uppgifter!
Vi ses igen imorgon eftermiddag/kväll, då är det dags att mata vår surdeg!

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ida
Ida
8 years ago

Åh va kul,jag är på!!

eva
eva
8 years ago

Jag hänger på

Malin
Malin
8 years ago

Måste det vara rågmjöl eller går det använda rågsikt?

Ellinor
Ellinor
8 years ago

Kollade in på din blogg vid tio-tiden, såg inlägget och sprang ner i köket och rörde ihop smeten! Jag hänger på 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ellinor
8 years ago

Härligt tjejen!! 😀

Sofie
Sofie
8 years ago

Köpte rågmjölet idag och ska precis röra ihop en.
Har velat ha en egen surdeg så länge och nu var det på tiden.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofie
8 years ago

Funkar det bra för dig? =)

Nästa inlägg

Syrlig Rabarberisglass

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x