Nu tänkte jag dra igång en liten utmaning som jag hoppas att ni vill hänga med på!
Vi ska tillsammans starta en varsin surdegskultur (surdegsgrund) som vi sedan kommer kunna baka ljuvligt goda bröd och bullar på.
Är ni med mig?
Surdegskultur:
1 dl Vatten, fingervarmt
0.5 dl Rågmjöl, fint ekologiskt
0.5 dl Vetemjöl, ekologiskt
+ En glasburk som rymmer 0.5 l, minst.
+ En gaffel att röra om med.
Ös i vatten och de båda mjölsorterna i burken.
Rör om ordentligt så att det inte finns några spår av mjölklumpar.
Konsistensen ska vara “tjock pannkakssmet”.
Lägg på locket, men förslut det inte helt, utan låt det ligga på löst.
–
Ställ nu burken på en varm plats, ca. 22 grader.
Nu har ni klarat av dagens uppgifter!
Vi ses igen imorgon eftermiddag/kväll, då är det dags att mata vår surdeg!
Åh va kul,jag är på!!
Jag hänger på
Måste det vara rågmjöl eller går det använda rågsikt?
Kollade in på din blogg vid tio-tiden, såg inlägget och sprang ner i köket och rörde ihop smeten! Jag hänger på 🙂
Härligt tjejen!! 😀
Köpte rågmjölet idag och ska precis röra ihop en.
Har velat ha en egen surdeg så länge och nu var det på tiden.
Funkar det bra för dig? =)