Glass

Syrlig Rabarberisglass

IMG_5488Rabarbern står i full blom ute i naturen just nu och jag plockar så mycket jag kan och hinner.
Har åtminstone plockat 10 kg de senaste dagarna.
Av det mesta har jag gjort Saft.
Men igår kände jag att jag även ville ha glass trots det regniga vädret, så då fick det bli Rabarberisglass.
De blev verkligen goda! Lagom syrliga och väldigt läskande. Precis som isglass ska vara, tycker jag.

IMG_5509Isglass är ju så himla tacksamt att svänga ihop på sommaren.
Eller egentligen hela året om för oss som älskar isglass.
Det tar ingen tid att göra den, tålamodet sätts på prov när den ska stå i frysen i flera timmar och det är väldigt svårt att misslyckas vare sig det gäller nya smaker eller recept.
Man tager vad man haver när det kommer till isglass.
Det gjorde jag när jag svängde ihop dessa glassar och trots det så blev de väldigt goda!

IMG_5510Och visst ser de goda ut? Det är en väldigt fin rosa färg.
Nu ska ni få receptet så att ni också kan svalka er med god Rabarberglass i sommar. ♥

Rabarberisglass, 6 st:
2.5 dl Rabarbersaft, koncentrerad
1 dl Vatten
6 rågade msk Rabarberkompott
1 msk Strösocker om kompotten är väldigt syrlig

Gör så här:
Blanda saften med vattnet och fördela jämnt i formarna.
Blanda ner strösocker i kompotten OM den är för syrlig.
Fördela sedan kompotten i formarna.
Stick ner glasspinnar och ställ i frysen över natten.

IMG_5493Nu när solen tittar fram så ska jag ta med mig en av dessa glassar ner till bryggan tillsammans med en bra bok.

Ha en fortsatt fin dag alla ni! ♥

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vaniljkola med Flingsalt

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x