Vem mer än jag äter glass till frukost VARJE morgon?
Ingen? Är det för onyttigt? – Trodde väl det.
Kanske kan mina fantastiskt goda & nyttiga Jordgubbsglassar få er att tänka om?
Huvudsakliga ingredienser är Jordgubbar och Vatten.
Chokladen har jag nu endast för att bjuda nära och kära på under morgondagens kalas.
Men det var riktigt gott med choklad, och choklad är ju bra för hjärtat så varför inte.
Nu ska ni få det barnsligt enkla receptet så att ni också kan äta glass varje morgon! 🙂
Jordgubbsglass, 6 st:
200 g Jordgubbar, färska eller frysta
3 msk Vatten
100 g Choklad, mörk – valfritt
Gör så här:
Mixa jordgubbar tillsammans med vattnet i en mixer.
Häll upp i glassformarna, stick i glasspinnar och ställ i frysen över natten.
Eller åtminstone 4 h.
Om du sedan vill doppa dem i choklad så smälter du 100 g choklad, doppar de frysta glassarna och lägger dem sedan på ett bakplåtspapper och in i frysen en stund till.
Hihi, äter du glass varje morgon?
En Jordgubbsglass- eller ett glas mixade jordgubbar varje morgon – Ja! 🙂
Hej! Ett tips om man vill ha en lite nyttigare ”choklad” är att mixa 1 del kakao med 1 del kokosolja (+ valfri sötning, ex. Agavesirap, honung etc.) att doppa de frysta glassarna i. Stelnar direkt och smakar väldigt gott!
Tack snälla för tipset! Toppentips!! 🙂 Kram!
Men vad gott!! Och enkelt 🙂