Mat

Mozarellafylld Kycklingfilé med mosad Vitlökspotatis

Hej på er!
Nu är vi hemma efter en heldag på Årsundas Crossbana och Cross-SM, deltävling 2.
Allt har gått bra och vi har haft en väldigt rolig dag.
Stressad som bara den for vi hem så att jag skulle hinna jobba lite innan vi åker vidare ikväll.
Imorgon är dag två av två på Crossbanan för denna gång, ska bli spännande med finalerna.
Men vet ni vad? Idag börjar jag med MAT här på bloggen.
Eftersom att ni är så pass många som under en sådan lång tid önskat att jag ska börja blogga om mat så tänkte jag att nu äntligen är det dags.
Vi var ute hos svärmor och bjöd på mat igår, vi grillade en jättegod kyckling och då passade jag på att ta lite bilder.
Ni får ha överseende med bilderna. Jag är helt ny på det här med att fotografera en tallrik med mat..
Men det kan bara bli bättre! 🙂

Vad vi åt igår var Mozarellafylld kycklingfilé som vi grillade, till det serverade vi mosad vitlökspotatis och en god sallad.
Mycket uppskattat och gott!


Mozarellafylld Kycklingfilé, 4 port:
4 Kycklingfiléer, färska/tinade
8 skivor Mozarella
6 st Soltorkade Tomater
2 st Salladslök – stjälken
En handfull Basilika, färsk
Salt + Peppar
2 dl Cheddarost, riven

Gör så här:
Börja med att skiva mozarella och hacka soltorkade tomater, stjälken av två salladslökar samt basilikan.
Öppna kycklingfiléerna, lägg två skivor mozarella i varje, toppa med tomater, lök och basilika.
Stäng filéerna, salta och peppra.
Lägg på grillen och grilla tills de är klara.
Strö över cheddarost och låt ligga kvar någon minut på grillen, tills osten smälter.


Mosad Vitlökspotatis:
10 Potatisar, jämnstora
2 st. Salladslök – stjälken
3 st. Vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Koka potatisen i 15-20 minuter, tills du känner att de är mjuka.
Häll av vattnet och lägg alla potatisar på plåten.
Mosa potatisarna med botten av ett glas.
Ringla olivolja över alla potatisar, och strö sedan över den hackade löken, vitlöken samt salt och peppar.
Grädda i ugnen till de är gyllenbruna, ca 15-20 minuter.

Servera med en god sallad.

Vad tycker ni om mitt första Matinlägg här?
Skriv gärna och berätta! Ris & Ros.
Kram! ♥

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
6 years ago

Ser gott ut och bilderna är jättefina.

Nathalie
Nathalie
6 years ago

Det ser sjukt gott ut! Ta gärna lite kort när du gör maten med, typ när du hade fyllt kycklingen , det tycker jag gör det lättare att få det likadant 🙂 för oss amatörer 🙂

Frida
Frida
6 years ago

Fantastiskt! Fortsätt väldigt gärna med matinlägg, blev ju superinspirerad här! Och du får gärna beskriva i detalj och lägga upp bilder som beskriver hur du går tillväga, så att till och med vi som är osäkra i köket kan lyckas lika bra 🙂 Kram och tack för en härlig blogg!

Frida
6 years ago

Låter hur gott som helst! Det här måste jag testa i sommar 🙂

Malin
Malin
5 years ago

Kan man inte ha kycklingen i ugnen? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
5 years ago

Jo! Absolut! Tillaga som vanligt bara 🙂 kram!

Nästa inlägg

Chocolate chip fudge cookies

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x