• Hem
  • Blogg
  • Kategorier
  • Youtube
  • Om Frida
  • Webbshop
Mat  /  May 16, 2015

Mozarellafylld Kycklingfilé med mosad Vitlökspotatis

by Frida Skattberg

Hej på er!
Nu är vi hemma efter en heldag på Årsundas Crossbana och Cross-SM, deltävling 2.
Allt har gått bra och vi har haft en väldigt rolig dag.
Stressad som bara den for vi hem så att jag skulle hinna jobba lite innan vi åker vidare ikväll.
Imorgon är dag två av två på Crossbanan för denna gång, ska bli spännande med finalerna.
Men vet ni vad? Idag börjar jag med MAT här på bloggen.
Eftersom att ni är så pass många som under en sådan lång tid önskat att jag ska börja blogga om mat så tänkte jag att nu äntligen är det dags.
Vi var ute hos svärmor och bjöd på mat igår, vi grillade en jättegod kyckling och då passade jag på att ta lite bilder.
Ni får ha överseende med bilderna. Jag är helt ny på det här med att fotografera en tallrik med mat..
Men det kan bara bli bättre! 🙂

Vad vi åt igår var Mozarellafylld kycklingfilé som vi grillade, till det serverade vi mosad vitlökspotatis och en god sallad.
Mycket uppskattat och gott!


Mozarellafylld Kycklingfilé, 4 port:
4 Kycklingfiléer, färska/tinade
8 skivor Mozarella
6 st Soltorkade Tomater
2 st Salladslök – stjälken
En handfull Basilika, färsk
Salt + Peppar
2 dl Cheddarost, riven

Gör så här:
Börja med att skiva mozarella och hacka soltorkade tomater, stjälken av två salladslökar samt basilikan.
Öppna kycklingfiléerna, lägg två skivor mozarella i varje, toppa med tomater, lök och basilika.
Stäng filéerna, salta och peppra.
Lägg på grillen och grilla tills de är klara.
Strö över cheddarost och låt ligga kvar någon minut på grillen, tills osten smälter.


Mosad Vitlökspotatis:
10 Potatisar, jämnstora
2 st. Salladslök – stjälken
3 st. Vitlöksklyftor
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Koka potatisen i 15-20 minuter, tills du känner att de är mjuka.
Häll av vattnet och lägg alla potatisar på plåten.
Mosa potatisarna med botten av ett glas.
Ringla olivolja över alla potatisar, och strö sedan över den hackade löken, vitlöken samt salt och peppar.
Grädda i ugnen till de är gyllenbruna, ca 15-20 minuter.

Servera med en god sallad.

Vad tycker ni om mitt första Matinlägg här?
Skriv gärna och berätta! Ris & Ros.
Kram! ♥

Post navigation

Chocolate chip fudge cookies
Chocolate chunk nutella cookies

6 comments

  • Ewa Nilsson
    May 16, 2015

    Ser gott ut och bilderna är jättefina.

    Reply
  • Nathalie
    May 17, 2015

    Det ser sjukt gott ut! Ta gärna lite kort när du gör maten med, typ när du hade fyllt kycklingen , det tycker jag gör det lättare att få det likadant 🙂 för oss amatörer 🙂

    Reply
  • Frida
    May 17, 2015

    Fantastiskt! Fortsätt väldigt gärna med matinlägg, blev ju superinspirerad här! Och du får gärna beskriva i detalj och lägga upp bilder som beskriver hur du går tillväga, så att till och med vi som är osäkra i köket kan lyckas lika bra 🙂 Kram och tack för en härlig blogg!

    Reply
  • Frida
    May 27, 2015

    Låter hur gott som helst! Det här måste jag testa i sommar 🙂

    Reply
  • Malin
    October 12, 2015

    Kan man inte ha kycklingen i ugnen? 🙂

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 12, 2015

      Jo! Absolut! Tillaga som vanligt bara 🙂 kram!

      Reply

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com