Chocolate Chip Cookies

Chocolate chunk nutella cookies

Hej på er!
Egentligen tänkte jag lägga ut detta recept imorgon, men jag kan inte vänta.
Dessa kakor förtjänar all tid i social media som de bara kan få.
Och de förtjänar ALL er uppmärksamhet nu.

Det är nämligen någonting alldeles himmelskt gott som gömmer sig inuti dessa kakor.
Jag tror att ni kan gissa vad det är. Visst är det ljuvligt?

Ja, ni hade rätt..
NUTELLA! Dessa kakor är goda även utan fyllning, men de är hundra gånger godare med en krämig nutella inuti.
Alltså förstå när man tar en tugga i dessa kakor.. Det är raka vägen in i chokladhimlen..

De påminner lite om mina Chocolate chip fudge cookies som blivit väldigt populära.
Men jag vågar faktiskt säga att dessa kakor sålr fudge-kakorna med hästlängder. Åtminstone om man gillar nutella.. 🙂

Nu ska ni få receptet på dessa godbitar.. ♥

Receptet ger 16 kakor.

Chocolate chunk Nutella cookies:
16 msk Nutella
3.75 dl Vetemjöl
2 tsk Majsstärkelse
0.5 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
140 g Smör
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
1 Ägg
1 Äggula
2 tsk Vaniljsocker
1 dl Kakao
3 dl Mörk choklad, hackad
2 dl Chocolate chunks

Gör så här:
Börja med att klicka ut 16 msk Nutella på en bakpapperklädd bricka, ställ i frysen i 1-2 h.
Klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Blanda mjöl, majsstärlekse, bakpulver och salt i en bunke, ställ åt sidan.
Vispa smöret mjukt och fluffigt, tillsätt sedan farin- och strösocker. Vispa lite till.
Tillsätt sedan ägget och äggulan, vispa på låg hastighet.
Rör ner de torra ingredienserna, vispa på låg hastighet till en jämn deg.
Tillsätt den hackade chokladen och arbeta ihop.
Skopa ut 16 degbollar på plåten.
Gör ett hål i varje boll med hjälp av en sked eller dina fingrar.
Tag ut nutellan ur frysen, tryck ner en nutellaklick i varje kakdeg.
Rulla ihop degbitarna till jämna bollar så att nutellan inte syns.
Tryck fast rikligt med chocolate chunks på varje degboll.
Lägg alla bollar på samma plåt och ställ i kylskåpet i 1 h.
Sätt ugnen på 160°C.
Grädda kakorna (8 st. på en plåt) mitt i ugnen i 12 minuter.
Låt svalna ett bra tag innan du flyttar dem från plåten.

Servera gärna med en klick lättvispad grädde och lite jordgubbar.

LYCKA TILL! ♡

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jackie
Jackie
8 years ago

Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

Jackie
Jackie
8 years ago

Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

Jackie
Jackie
8 years ago

Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

Jackie
Jackie
8 years ago

Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

Veronika Nanne
Veronika Nanne
8 years ago

Var köper man chocolate chunks?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Veronika Nanne
8 years ago

I vanliga matvarubutiker! Finns i hyllorna bland bakingredienserna. Om inte annat så kan du hacka en Mörk chockladkaka smått! 🙂

Elena
Elena
8 years ago

Hej! Måste bara säga att du har en fantastisk blogg och heeeeelt sjukt underbara bilder! Men nu till saken…dessa nutellacookies, ska de serveras direkt eller kan man baka dem dagen innan eller förbereda på nått sätt dagen innan? Tack på förhand 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Elena
8 years ago

Hej raring! Tack SNÄLLA du för dina ord. Om du bara visste hur glad jag blir.. 🙂
Du kan baka dem ett par dagar innan om så behövs, nutellan kommer inte stelna i kakorna utan den kommer fortfarande vara rinnig. Om du vill servera dem med t ex. grädde eller vaniljglass så kan du värma dem i 5-10 sekunder i micron innan servering, då blir de varma och så härligt goda! 🙂 Lycka till! Kram <3

Amanda
Amanda
8 years ago

Hej! Dessa kakor ser helt otroliga ut så ikväll ska jag nog testa baka dem 😀
Tänkte kolla vilken choklad du använder; bakchoklad eller vanlig blockchoklad? Har märkt att det ibland spelar roll för smak och slutresultat 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Amanda
8 years ago

Vad roligt! Jag använder lindt 70% mörk choklad. Och sedan färdiga chocolate chunks 🙂
Kram & Lycka till! <3

amanda
amanda
8 years ago

Heej! Dessa verkar helt underbart goda! Jag tänkte baka dem och bjuda på, på jobbet 🙂 men hur förvarar man kakorna? i kylen? Håller de fler än ett par dagar…? stor kram. Din blogg är verkligen så grymt bra!! :))

amanda
amanda
8 years ago

Heej! Dessa verkar helt underbart goda! Jag tänkte baka dem och bjuda på, på jobbet men hur förvarar man kakorna? i kylen? Håller de fler än ett par dagar…? stor kram. Din blogg är verkligen så grymt bra!! :))

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  amanda
8 years ago

Hej! Ja de är verkligen SÅ goda! 🙂
Förvara dem i en kakburk i rumstemperatur. Hoppas att ni kommer gilla dem. Tusen tack för dina fina ord! Stor kram, ha en fin helg.

Alva
Alva
8 years ago

Hej!
Jag såg de här kakorna och tyckte de verkade så himla goda, så nu bestämde jag mig för att göra dem! Jag undrar om kakbollarna med nutella kommer sjunka till (platta) kakor i ugnen eller om man ska platta till dom innan??
Tack för en fin blogg

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Alva
8 years ago

Hej! De blir platta i ugnen, så du behöver inte platta till dem! Lycka till! Kram <3

Jackie
Jackie
8 years ago

Lite nyfiken på varför du har majsstärkelse i och vad den gör för ”nytta”?

Nästa inlägg

Mozarellafylld Kycklingfilé med mosad Vitlökspotatis

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x