Chocolate Chip Cookies

Chocolate chip fudge cookies

Släpp allt ni har för händerna. 
Ställ in dagens alla planer.
Ni MÅSTE baka kakor.
Inte vilka kakor som helst, utan Chocolate chip fudge cookies.
OH hjälp, dessa kakor har tagit mitt kak-bakande till en helt ny nivå.
SÅ otroligt goda!! Finner inga ord för dem.

Jag önskar verkligen att jag kunde bjuda in er alla på en mega-kakfest!
Det vore något, va?

Dessa kakor är tjocka, mjuka, lite sega i kanterna och fulla med choklad. Det är så mycket choklad i dessa att jag nästan inte vågar skriva ut receptet..

Denna bild talar för sig själv.

Nu ska ni få receptet på dessa himmelska Choklad- fudge kakor.

Chocolate chip fudge cookies:
150 g Choklad, mörk
30 g Smör
2.75 dl Vetemjöl
3 msk Kakao
1.5 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
2 Ägg
1 dl Strösocker
0.75 dl Farinsocker
2 tsk Vaniljsocker
100 g Mjölkchoklad, hackad
+ Chocolate chip/chunks att strö över kakorna innan gräddning.

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°C.
Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Smält den mörka chokladen och smöret i en värmetålig skål i micron, 15 sek i taget, rör om mellan gångerna tills allt smält. Ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig, ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg, strö- och farinsocker och vaniljsocker.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten, vispa tills allt är jämnt blandat, inte mer än så!
Blanda ner chokladsmöret och mjölkchokladen.
Skopa upp smeten på plåtarna, det blir 14 kakor.
Strö över lite chocolate chips- eller chunks.
Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter.
Låt svalna helt på plåten ett bra tag innan du lyfter bort dem.
Men det är helt okej att ta en sked och smaka på en av kakorna på en gång.
Eller på två av kakorna, det gjorde jag..
Fast jag smakade inte på dem. Jag åt upp dem..

Tycker man om mjölk så ska det givetvis serveras ett glas iskall mjölk till dessa kakor.
I alla fall om min sambo får bestämma. Själv dricker jag saft, men vilket man än väljer så spelar inte det någon roll.
Det är kakorna som det kommer att handla om.

LYCKA TILL! ♡
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
6 years ago

[…] Amerikansk cookie med choklad & kola. Nougatkladdkaka. Glutenfria fudgebrownies. Bountyrutor. Chocolate chip fudge cookies | Fridas bakblogg. Related:  genrepedagogik   –  KAMRATREPSONSMALLAR FÖR SKRIVNING VID […]

Nicklas Krus
6 years ago

Wow, det ser helt fanatiskt gott ut!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nicklas Krus
6 years ago

Och tro det eller ej, men det smakar mycket bättre än vad det ser ut!! 🙂 Ha en fortsatt fin kväll!

Camilla
Camilla
6 years ago

Njä trotts mängden choklad var den inte godare än Tja en trist sockerkaka?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla
6 years ago

TUR att smaken är som baken!! 🙂 Ha en fortsatt fin kväll. Kram!

Anna
Anna
6 years ago

Jag har dessa i ugnen nu. Gjorde dem glutenfria då min pojkvän är glutenintollerant (bytte ut vetemjölet mot Finax glutenfria mjölmix rakt av, gick galant), provkakan blev fantastiskt god (den hann inte svalna innan jag var där och naggade, haha)! Dessa ska jag baka till min födelsedag i sommar. 😀

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
6 years ago

Hej! Åh, vad roligt! Perfekt att det fungerade att byta rakt av. Lägger det på minnet ifall någon skulle fråga. Ha en fortsatt fin dag! Kram på dig. 🙂

Ida
Ida
6 years ago

Undrar om du bakar med smör eller margarin? Har hört att smör blir mycket godare men ger det någon skillnad på konsistens? Tack för din fina blogg! 🙂

trackback
6 years ago

[…] påminner lite om mina Chocolate chip fudge cookies som blivit väldigt populära. Men jag vågar faktiskt säga att dessa kakor sålr fudge-kakorna […]

Jessica
Jessica
6 years ago

Tycker dessa blev för ”starka” i chokladsmaken, faktiskt en besvikelse då de ser underbart goda ut. Men med både mörk choklad och kakao blev det för mkt för mina smaklökar. Dessutom tycker jag de blev för stora. Jag gjorde 16 st men skulle kunna gjort ännu flera. Men kul att prova iaf 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jessica
6 years ago

Om man inte gillar smaken av choklad så funkar det givetvis att använda en mildare choklad, som mjölkchoklad. Eller ev. minska på kakaon. Bättre lycka nästa gång!

Jessica
Jessica
5 years ago

Kan min ugn ha något fel, eller skall de vara så mjuka som de blir? De liksom kladdar fast på bakpapperet, trots att jag lade till 5 och sen 3 minuter vid gräddningen. Så 20 min sammanlagt 🙁

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jessica
5 years ago

Hm, det var konstigt! Nej, de ska inte kladda fast på pappret. Olika ugnar är ju tyvärr olika effektiva.. Kram!

Nästa inlägg

Rabarbercheesecake i en burk

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x