Allmänt

Rabarbercheesecake i en burk

Hello! ♥
Idag har jag varit ute i regnovädret och fotat en massa.
Det är så himla roligt att fota, speciellt när bilderna blir precis som man önskar.
Idag blev mina bilder precis som jag önskade och det gör mig jätteglad.
Jag kan stolt visa upp bilderna här i bloggen utan att känna ”äh, de DUGER”.
Jag var ute i trädgården igår och plockade massvis med rabarber, vi har hur mycket som helst redan.
Så i morse svängde jag ihop lite rabarbercheesecake i olika glasburkar.
Det blev både fint och himmelskt gott.

Detta är verkligen sommar i en burk.

Jag hoppas att ni kommer prova denna, om inte nu men i sommar.
För denna vill ni inte gå miste om. Det kan jag lova.

Nu ska ni få receptet på denna sommardröm.

Botten:
3 msk Smör, smält
10 st Maryland cookies

Krossa kakorna och blanda sedan ner smöret.
Täck botten av dina glasburkar med kaksmulet.

Rabarber- och Hallonkompott:
7 dl Rabarber, hackade i bitar
3 dl Hallon
2 dl Strösocker

Lägg alla ingredienser i en kastrull, på hög värme på spisen.
Rör om hela tiden tills saften börjar släppa ur bären.
Säng värmen till medelhög och låt sjuda i 10 minuter.
Häll upp på burk och låt svalna helt.

Ostkräm:
200 g Philadelphiaost
2 dl Vispad grädde
1.25 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker

Rör ihop ost och strösocker.
Vispa grädden till toppar bildas.
Blanda ostkrämen med den vispade grädden.
Skeda ner ostkrämen över botten i dina glasburkar.
Låt stå i kylskåp 2-3 h.
Häll sedan på kompotten på toppen.

LYCKA TILL! ♡


 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan
Stefan
7 years ago

Gjorde dessa förra sommaren då vi har oändligt stora rabarber. Nu börjar de komma igen och jag ser fram emot att göra detta recept igen. Riktigt gott! En av mina favoritdesserter

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Stefan
7 years ago

Vad roligt! Jag håller med, en riktig favorit här också. Såå gott! 🙂 Kram på dig!

Stefan
Stefan
7 years ago

Gjorde dessa förra sommaren då vi har oändligt stora rabarber. Nu börjar de komma igen och jag ser fram emot att göra detta recept igen. Riktigt gott! En av mina favoritdesserter

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Stefan
7 years ago

Vad roligt! Jag håller med, en riktig favorit här också. Såå gott! 🙂 Kram på dig!

Stefan
Stefan
7 years ago

Gjorde dessa förra sommaren då vi har oändligt stora rabarber. Nu börjar de komma igen och jag ser fram emot att göra detta recept igen. Riktigt gott! En av mina favoritdesserter

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Stefan
7 years ago

Vad roligt! Jag håller med, en riktig favorit här också. Såå gott! 🙂 Kram på dig!

Stefan
Stefan
7 years ago

Gjorde dessa förra sommaren då vi har oändligt stora rabarber. Nu börjar de komma igen och jag ser fram emot att göra detta recept igen. Riktigt gott! En av mina favoritdesserter

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Stefan
7 years ago

Vad roligt! Jag håller med, en riktig favorit här också. Såå gott! 🙂 Kram på dig!

Maria
Maria
8 years ago

Hej
Till hur många portioner räcker detta recept?

trackback
8 years ago

[…] Arlas Julgodistävling. 11/25/14. Söndagspyssel: Vit polkatryffel. Godaste brödet i långpanna. Rabarbercheesecake i en burk | Fridas bakblogg. Related:  tropical rain forest   –  Övrigt   –  språkutvecklande […]

Malin
Malin
8 years ago

Vart kan man köpa duche de leche? Letade igenom hela maxi idag men hittade inte! Sen vill jag bara säga att jag älskar din blogg! Kommer bli en massa goda recept från dig på min födelsedag den 16! 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
8 years ago

Hej! Det kan man köpa i flesta matbutiker. Jag köper på Coop, Ica eller Willys. Det kan även heta Karamelliserad mjölk. Kolla efter det om du inte hittar burken där det står ”Dulce de leche” 🙂 Lycka till! Kram. <3

Mian
8 years ago

Gott! : )

Andrea
Andrea
8 years ago

Jag undrar också hur många portioner det räcker till

Jessica Malmqvist
Jessica Malmqvist
8 years ago

Hej!
Det ser supersmarrigt ut. Men.. till hur många är detta recept?? 🙂

Stefan
Stefan
7 years ago

Gjorde dessa förra sommaren då vi har oändligt stora rabarber. Nu börjar de komma igen och jag ser fram emot att göra detta recept igen. Riktigt gott! En av mina favoritdesserter

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Stefan
7 years ago

Vad roligt! Jag håller med, en riktig favorit här också. Såå gott! 🙂 Kram på dig!

Nästa inlägg

Formfranska

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x