Är det någon mer än jag som älskar hemgjorda Marshmallows?
De blir så mjuka och saftiga. Så himla gott!
Däremot kan jag inte äta köpta, de känns som att det är lite för lång innehållsförteckning för att man ska kunna äta dem med gott samvete.
Men eftersom att man enkelt kan göra dessa godbitar själv så behöver man aldrig mer äta köpta om man inte vill! 😀
En annan sak med hemgjorda Marshmallows är att ingen blir den andra lik.
Alla blir lika olika. Det ska synas att det är hemgjort tycker jag.
Vanilj- och Kokosmarshmallows:
1 1/4 dl Vatten
2 msk Gelatinpulver
1 1/4 dl Vatten
3 3/4 dl Strösocker
2 1/2 dl Sirap, vit
2 tsk Vaniljsocker
+ Kokos
Gör så här:
Blanda gelatinpulver med vatten (1 1/4 dl) i en skål, ställ åt sidan.
Koka upp strösocker, vit sirap och vatten (1 1/4 dl) i en kastrull, låt koka i 10 minuter.
Tag bort från värmen och rör ner vaniljsockret samt gelatinet, rör om tills gelatinet löst sig.
Häll över smeten i bunken till din assistent och vispa på högsta hastighet i ca. 10 minuter.
Olja in en form under tiden, 15×20 cm.
Sleva ner marshmallowsmeten i formen och plasta in.
Låt stå i rumstemperatur i minst 4 h, gärna över natten.
Klipp marshmallowsen och rulla de sedan i kokos.
Förvaras i tätslutande burk med lock i rumstemperatur.
Hej! Detta recept ser supergott ut ! jag har gelatinblad hemma. Funkar det istället för gelatinpulvermlver?
Absolut! Har för mig att två blad motsvarar en msk! 🙂
Hej! Vad menar du med 11/4 dl? 🙂
Kan du lägga ut ett gott kladdkaks recept? Utan saker inuti tills idag ☺️